• Návrat do školy po prázdninách

          • S príchodom nového roka želáme všetkým hlavne zdravie. Veríme, že osobnou zodpovednosťou, vzájomnou podporou a úsilím sa nám podarí zabezpečiť bezproblémový návrat do školy. 

            Návrat žiakov do internátu školy bude možný aj v nedeľu 9. januára 2022 od 19:00 hod. Vyučovanie začne riadne v pondelok 10. januára 2022. 

            Podmienkou vstupu žiaka do školy je vyplnenie tlačiva: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx prípadne aj prostredníctvom Edupage (v časti žiadosti).

          • Vianoce - čas lásky a pokoja

          • Predzvesťou Vianoc a vianočných prázdnin v našej škole sa už tradične stala vianočná akadémia, ktorá sa tento rok konala netradične. Neopakovateľné čaro Vianoc sme sa rozhodli priblížiť prostredníctvom vianočného videopásma,  plného kolied, tancov, básničiek, vinšov, pesničiek a ľudových tradícií žiakov našej školy. Všetci sme mali možnosť na chvíľu sa zastaviť, zamyslieť sa nad pravým významom Vianoc a a posolstve, ktoré v sebe tieto sviatky ukrývajú. Týmto aj Vám všetkým prajeme ešte raz pokojné a príjemné prežitie vianočných sviatkov, nech ticho Vianoc Vás všetkých naplní pravým pokojom, radosťou, láskou, zdravím a šťastie nech Vás sprevádza po celý budúci rok 2022. Video po kliknuti (prehrať na youtube).

          • Výzdoba stromčeka pred školou

          • Zima už klope na dvere, za oknami prvý sneh, tak prečo si aj v škole neurobiť vianočnú atmosféru. Každý rok pred Vianocami zdobíme vianočný stromček a tohto roku sme si ho vyzdobili aj my vonku pred školou. S výrobou ozdôb pomáhali deti za pomoci svojich triednych učiteľov. A to, že sa to naozaj podarilo, sa môžete presvedčiť na vlastné oči! Viac vo fotoalbume. 

          • Najkrajší vianočný stromček

          • Po roku k nám prišli zas, Vianoce a lásky čas.
            Guľky, sviečky, zvončeky, zdobia v triedach stromčeky.

            Vianočný stromček, nádherný symbol Vianoc, bez ktorého si nevieme Vianoce predstaviť nielen u nás, ale ani nikde vo svete. Prostredníctvom triednych projektov si žiaci za pomoci učiteľov zhotovili vianočné stromčeky. V rámci tvorivého vyučovania strihaním, lepením, maľovaním a modelovaním si postupne precvičili a zdokonalili svoje motorické zručnosti. Na tvorenie použili rôzne druhy materiálov, tvorivosť a bohatú fantáziu. Ktorý je ten najkrajší? Každý jeden stromček je originálny, nápaditý a veselý. Nech však pri tom stromčeku, ktorý sa u vás doma na Štedrý večer rozžiari, zažijete Vianoce plné lásky a pohody! Viac vo fotoalbume.

          • Mikuláš na návšteve v internáte

          • Hoc je vonku zima, mráz, Mikuláš vždy príde včas. Aj prišiel, a to nie iba dopoludnia do školy, ale aj popoludní do internátu a presne 6. decembra. Prekvapenie a neskrývaná radosť bola na oboch stranách veľká. Mikuláša prekvapil sviatočno-vianočne vyzdobený internát a deti zasa veľký batoh plný sladkostí. Krátkym programom a rozdaním balíčkov sme spoločne odštartovali najkrajšie obdobie roka - Vianoce. Viac vo fotoalbume.

          • Poďakovanie sponzorom

          • V mene všetkých našich žiakov sa chceme srdečne poďakovať spoločnostiam LIDL Slovensko a DM Drogerie Markt s.r.o. za ich sponzorstvo pri zabezpečení balíčkov, ktoré Mikuláš žiakom v škole rozdával. Balíček bol obohatený aj ovocím, ktoré zabezpečujeme z programu Školské ovocie. 

          • Kniha mesiaca Inferno - Dan Brown.

          • Aj v mesiaci november 2021 pokračujeme v celoročnej aktivite, v ktorej raz za mesiac oslovený učiteľ odporučí knihu, ktorá ho zaujala.Tento mesiac nám odporúčila knihu pani riaditeľka Mgr. Hedviga Tomášová.

          • S vetrom o preteky v ŠMŠ

          • Fúka vietor od rána, chcelo by to šarkana.

            Nikto v škôlke nelenil, šarkany si pripravil.

            Vonku pekne lietali, s vetrom sme sa zahrali.

            Ozaj ani jeden zo škôlkarov nelenil. Vyhrnuli si rukávy a pustili sa do prípravy krásnych šarkanov. Počasie bolo priaznivé a šarkany sme si mohli vyskúšať aj vonku. To bolo radosti. Viac vo fotoalbume. 

          • Šarkaniáda v internáte a ŠKD

          • Ku krásnej jeseni neodmysliteľne patria lietajúce šarkany. Najlepšie letia tie zakúpené, čo sme aj vyskúšali. Rozhodli sme si však zasúťažiť o najkrajšieho vyrobeného šarkana. Do ich výroby sa zapojili všetky deti z ŠKD a internátu spolu so svojimi vychovávateľkami. Šarkany boli originálne a krásne. Nezávislá porota mala dosť práce, aby vybrala tie naj. Výsledok si pozrite vo fotoalbume.

          • Medzinárodný deň proti násiliu a šikanovaniu v škole

          • Prvý novembrový štvrtok je od roku 2020 Medzinárodným dňom proti násiliu a šikanovaniu v škole a to vrátane kyberšikany. Škola by nemala byť iba miestom, kde sa žiaci vzdelávajú, ale aj miestom, kde si osvoja hodnoty, naučia sa rešpektovať druhých a miestom, kde sa každý žiak, ale aj zamestnanec bude cítiť bezpečne. Naša škola si tento Medzinárodný deň pripomenula formou výtvarných aktivít našich žiakov, ktorí mali neľahkú úlohu popasovať sa s týmito témami:
            - „Spolužiak, ktorého mám rád" (triedy I. stupňa variantu A, triedy variantu B),
            - „Moja skúsenosť so šikanou alebo násilím“ (triedy II. stupňa variantu A).
            Výsledkom ich snaženia sú veľmi zaujímavé výtvarné práce, ktoré si môžete pozrieť v našom fotoalbume.

          • Bezpečne do školy, bezpečne domov

          • V mesiaci október sa žiaci našej školy zapojili do školskej akcie: “Bezpečne do školy, bezpečne domov“. Formou hier, básničiek, prezentácií a triednymi projektami si pripomenuli pravidlá cestnej premávky. Priaznivé počasie triedy využili aj praktickými ukážkami z dopravnej výchovy na našom školskom ihrisku. Veríme, že tieto zrealizované aktivity prispejú k lepšej bezpečnosti našich školákov pri ich pohybe v okolí školy, ako aj v bežnom živote. Viac vo fotoalbume

          • Jesenné tvorenie v našej škole

          • Jeseň je ročné obdobie, ktoré hýri farbami a pripravuje prírodu na zimný spánok. Poskytuje nielen pestrosť farieb, ale aj prírodný materiál, ktorý sme v našej škole využili na jesenné tvorenie. Počas tvorivého vyučovania sme sa rozprávali, čo sa deje v záhradách a na poliach, ako môžeme zužitkovať dary jesennej prírody, vnímali sme zmeny a krásy prírody na jeseň. Plody jesene svojou podmanivou krásou prebudili našu fantáziu a tvorivosť. Strihaním, lepením, maľovaním a modelovaním sme si precvičili svoje motorické zručnosti acelú jesennú krásu preniesli do svojich výtvorov, ktoré boli nápadité, veselé avoňavé. Viac vofotoalbume.

          • Výstava ovocia a zeleniny

          • „Rok 2021 – rok ovocia a zeleniny“ sme si pripomenuli tematickou výstavou, ktorú pripravili  v spolupráci s koordinátorom prevencie obezity členovia MZ variantu C a MZ Praktickej školy. Na výstave žiaci poznávali druhy  jesenného ovocia a zeleniny, ktoré sa bežne pestujú v našich záhradách.  Prostredníctvom názorných ukážok  (výrobkov) sa oboznámili s konzervovaním – prípravou zásob vitamínov na zimné obdobie.  Formou zrozumiteľnou pre žiakov (jednoduché básničky a riekanky) boli žiaci oboznámení s prínosom jednotlivých druhov ovocia a zeleniny pre zdravie človeka. Súčasťou výstavky boli aj edukačné materiály zamerané na propagáciu zdravej výživy a prevenciu obezity. Do prípravy výstavy sa zapojili aj žiaci jednotlivých tried – vyzdobili výstavnú miestnosť  svojimi výtvarnými prácami.Viac vo fotoalbume.

          • Týždeň jesenného ovocia a zeleniny

          • ,,Ovocie a zelenina zdravšia alternatíva sladkostí.“ Každé ročné obdobie má svoje čaro. Hoci jeseň prináša kratšie i chladnejšie dni, je plná nádherných farieb a dozrievajúcich plodov. Počas celého týždňa sme sa opätovne presvedčili, že plody, ktoré nám jeseň ponúka, sú nielen chutné, zdravé a nabité vitamínmi či minerálmi, ale sú vhodné aj na prípravu rozličných pokrmov. Šaláty, polievky, pomazánky, koláče a iné dobroty pripravovali naši žiaci spolu so svojimi učiteľmi či vychovávateľmi bez obsahu cukru, čo naše telá dozaista ocenili. Z plodov zeme vznikli aj zaujímavé výtvarné práce, ktoré celú atmosféru spolu so zážitkovým učením umocnili. Tak sa poďme spolu pozrieť na to, ako to všetko dopadlo.
              

          • Týždeň v znamení zdravej výživy v internáte a ŠKD

          • V rámci výchovno-vzdelávacej a záujmovej oblasti počas celého týždňa vychovávateľky s deťmi upevňovali vedomosti o zdravej výžive. Spoločne si zhotovili zaujímavý kútik k tejto téme a z rôzneho materiálu vyrábali ovocie i zeleninu. Všetci si pochutnali na ovocných a zeleninových šalátoch  pripravených s deťmi. Edukačnými aktivitami, besedou a vytvorením jednoduchého projektu sa deti veľa dozvedeli  o vplyve výživy na naše zdravie. Viac vo fotoalbume. 

          • Školské ovocie 2021/22

          • Naša škola sa zapojila do realizácie programu "Školské ovocie" pre šk. rok 2021/22, ktorý sa realizuje v súlade s nariadením vlády SR č. 200/2019 Z. z. Všetci prítomní žiaci na vyučovaní budú na základe tohto programu dostávať ovocie a ovocné šťavy, aktuálne v týždňových intervaloch. Poďakovanie patrí našej vedúcej šk. jedálne Jarmile Pošefkovej. 

          • Navštívil nás Dr. Klaun

          • Dňa 4. októbra 2021 zavítal medzi žiakov našej školy Dr. Klaun Adyno. Hudobné predstavenie s názvom Klaun hudobníkom je príbeh o klaunovi, ktorý odišiel zo slávneho cirkusu a dal sa na vlastné chodníčky, aby sa stal hudobným virtuózom. Klaun Adyno v klauniáde nám  predstavil žonglérske kúsky s rôznymi hudobnými nástrojmi, ktoré prekvapili svojou dômyselnosťou a vtipom. Celé predstavenie bolo veľmi živé, vtipné, ale aj interaktívne, všetci sa zabávali, smiali a nebola núdza aj o dobrovoľníkov a asistentov Klauna. Na záver programu zožal Klaun Adyno zaslúžené ovácie. Trenčianskej nadácii prostredníctvom Fondu Dr. Klaun chceme vysloviť veľké poďakovanie za krásne predstavenie.