• Vianočná besiedka v materskej škole

          • "Prižmúrim očká, nastavím dlane, snehová vločka sadne mi na ne ...“

            Dňa 19. Decembra 2023 sa v našej materskej škole konala vianočná besiedka, ktorá spríjemnila adventný čas deťom aj ich blízkym. Deti si s pani učiteľkami a pomocnými vychovávateľkami pripravili  program a priblížili si tak nadchádzajúce sviatočné obdobie. Vianočné sviatky sme si pripomenuli básničkami, pesničkami a tancami. To všetko sa odohralo pri nádhernej vianočnej výzdobe s vianočným stromčekom. Deti si taktiež odniesli aj krásne darčeky, ktoré rozžiarili ich očká. Viac vo fotoalbume školy.

          • Vianočná besiedka v škole

          • Vianočné sviatky nám opäť nežne klopú na dvere, je to čas radosti, zázrakov a prianí. Do našich príbytkov zavíta vianočná atmosféra, vôňa medovníkov a vianočných dobrôt. Tento krásny predvianočný čas očakávania sme si už tradične spestrili Vianočnou akadémiou dňa 15. decembra 2023, ktorá sa uskutočnila v kultúrnej sále našej školy. Pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov sa v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity, o ktoré sa snažíme s nimi podeliť so svojimi blízkymi a milovanými. Čaro Vianoc, pohodu a pokoj, bielu vianočnú atmosféru nám spríjemňovali žiaci a ich triedni učitelia svojim vianočným programom, plným spevu, tanca, vianočných básni či kolied zameranými na zimu a vianočný čas. Celým programom s názvom „Vianočná koleda“ nás sprevádzali p. učiteľky PaedDr. I. Kertysová, Mgr. J. Fabuľová a Mgr. A. Muľová. To, že Vianoce sú pre nás najkrajším sviatkom v roku nám potvrdilo vianočné vystúpenie našich žiakov, ktoré bolo opäť nápadité a vyčarilo úsmev na tvárach všetkých nás. Fotogaléria: Vianočná besiedka v škole.

          • Deti zo šk. internátu na návšteve v ZUŠ M. Moyzesa

          • 7. decembra sme s deťmi z internátu navštívili ZUŠ Mikuláša Moyzesa v Prešove. Riaditeľ školy pán riaditeľ Jozef Kakaščík, DiS. art. nás veľmi milo prijal a ochotne sprevádzal priestormi školy. Všade už vládla sviatočná, vianočná atmosféra. Nazreli sme aj do tried, v ktorých šikovné deti, hrali na rôznych hudobných nástrojoch., a znela rôzna, prevažne už vianočná melódia. Na chodbách sa miešali zvuky flauty, akordeónu, klavíra, gitary. V koncertnej sále nám pripravili krátke hudobné vystúpenie, za ktoré si účinkujúci vyslúžili dlhý potlesk. Deťom sa tým ponúkla jedinečná príležitosť vidieť zblízka ozajstné hudobné nástroje, s možnosťou si na nich siahnuť a počuť ich nezameniteľný zvuk. Pre nás to bol veľmi príjemný umelecký zážitok a veríme, že nie posledný. Viac vo fotoalbume.

          • Mikuláš zavítal do internátu

          • 6. december je deň, kedy všetkým deťom vyčarí úsmev na tvári Mikuláš. Ani v tomto roku neobišiel naše deti bývajúce v internáte školy. Prišiel tak trochu tajomne, nie, ako sme boli zvyknutí. Po popoludňajšom krátkom oddychu čakalo deti veľké prekvapenie. Vyleštené čižmičky, uložené na okne, boli naplnené sladkosťami. Radosť bola znásobená ďalšou dobrotou, ktorou boli pizze rôzneho druhu. Tie nám zasponzorovali rodičia Varhoľákoví, za čo im v mene detí veľmi pekne ďakujeme. Krásny deň pokračoval tancom a spievaním kolied pri vianočnom stromčeku. Viac vo fotoalbume.