• 13. komnata - vyhodnotenie

          • Aktuálne prebehlo vyhodnotenie výtvarnej súťaže 13. komnata. Tohto roku sa do súťaže zapojilo 22 škôl, z ktorých nám prišlo spolu 145 výtvarných prác. Tešíme sa na slávnostnú vernisáž z vyhodnotením 5. júna 2024 o 10:00 hod. v našej kultúrnej sále školy.

          • Deň mlieka v našej škole

          • 21. mája sme si pripomenuli Medzinárodný deň mlieka. Tento deň si každoročne zaslúži a zároveň potrebuje neustálu osvetu. Vďaka všetkým (malým i veľkým) sa nám spoločne podarilo pripraviť na našej škole nezabudnuteľný tematický deň venovaný mlieku a mliečnym výrobkom. Opätovne sme si oživili cenné informácie o prospešných látkach obsiahnutých v mlieku, nakreslili s ním spojené pekné obrázky, vytvorili náučné plagáty, či zaujímavé myšlienkové mapy. Samozrejme, že sme ochutnali aj rozmanité mliečne dobroty. Vedúca školskej jedálne ako každý rok v tento významný deň zabezpečila pre nás chutnú mliečnu desiatu. Ďakujeme.  Viac vo fotoalbume

          • Projektové vyučovanie o včelách

          • V pondelok 20. mája si pripomíname Svetový deň včiel, ktorý určila Organizácia spojených národov na základe narodenia Antona Janšu, zakladateľa moderného včelárstva. Dňa 21.05.2024 mali triedy VIII.A a IX.A celodenné projektové vyučovanie venované včelám, ich chovu a všetkému, čo včielky vyprodukujú. V rámci tohto vyučovania sme v Pečovskej Novej Vsi navštívili aj pána včelára Dominika, ktorý vo svojej záhrade chová včely. Žiaci mali možnosť pozrieť a vyskúšať si celý rad vecí, ktoré obnáša práca so včelstvom. Najprv si vyskúšali včelárske oblečenie, klobúk so sieťkou, zoznámili sa so základnými pomôckami, ktoré pri svojej práci každý poriadny včelár potrebuje. Dozvedeli sa pár užitočných teoretických informácií o včelách a potom, riadne vystrojení, sme prešli na praktické činnosti. Na záver žiakom manželka pána včelára ukázala, aké rôzne produkty nám ešte okrem medu včielky prinášajú. Žiakov najviac zaujali produkty zo včelieho vosku, sviece a dekoratívne predmety. Viac vo fotoalbume.

          • Školský výlet detí z internátu

          • Deti, bývajúce cez týždeň v internáte, už v predstihu dostali darček k MDD v podobe výletu, ktorý sme absolvovali v stredu 15. mája 2024. Naším cieľom bol Detský areál ANIČKA v Košiciach. Ide o multifunkčný priestor na ktorom je viacero preliezok, hojdačiek, pieskovísk, trampolín, väčších či menších šmýkačiek, odrážadla, kolobežky a bicykle. K dispozícií boli aj ďalšie atrakcie, ako minigolf, bludisko a mini zoo. Každé z deti si tam našlo to svoje, od čoho sa nevedelo odtrhnúť. Všetci sa dosýta vyšantili, vybláznili, ale aj zrelaxovali. Neobišli sme ani bufet, ktorý ponúkol občerstvenie a iné dobrôtky. Viac vo fotoalbume ...    

          • Naša žiačka získala 3. miesto v prednese poézie

          • 10. mája 2024 sa naša žiačka Timea Mirgová zúčastnila celoslovesnkej recitačnej súťaže GAŇOVA TARNAVA 2024. Tradične sa súťaž v prednese poézie a prózy špeciálnych základných škôl  konala v Spišskej Novej Vsi. Srdečnej jej blahoželám za umiestnenie na 3. mieste v kategórii mladší žiaci variant B. Poďakovanie patrí aj triednej učiteľke Mgr. Marte Bartovej, ktorá jú pripravovala. 

          • Deň Zeme v našej škole

          • Deň 22. apríl bol vyhlásený za Deň Zeme prvýkrát v roku 1970. Práve vtedy vedci, hlavne ekológovia v USA, ovplyvnení snímkami z vesmíru, dokumentujúcimi krehkosť a zraniteľnosť Zeme, demonštračne vyzvali ku spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme.

            V našej škole prebiehali aktivity ku Dňu Zeme počas dvoch týždňov od 22.04. do 03.05.2024. Počas celého obdobia si žiaci pripomínali potrebu a dôležitosť ochrany Zeme a takisto dôsledky znečisťovania pôdy a vody pre všetko živé na našej planéte. Učitelia využívali interaktívne tabule, aby žiakom pomocou prezentácií vhodných na matematiku, pracovné vyučovanie, výtvarnú výchovu, geografiu, atď... priblížili danú problematiku. Dôležité však boli praktické činnosti v exteriéri. Učitelia so žiakmi sadili semienka do vyvýšených záhonov v areáli školy, po dlhej zime upravovali skalku, sadili kvety, pestovali priesady, žiaci IX.A triedy boli na exkurzii v Ovocnej škôlke Sabinov... Našou snahou bolo zamerať sa na praktické aktivity a docieliť, aby si žiaci v budúcnosti vedeli sami vypestovať zdravú zeleninu, dopestovať priesady, správne zasadiť kvety alebo ovocné stromy. Ďakujeme všetkým, ktorí sa aktivít súvisiacich s Dňom Zeme 2024 zúčastnili. Viac vo fotoalbume ... 

          • Svetový deň tanca

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň tanca. Pri príležitosti Svetového dňa tanca sme aj takto na školskom dvore podporili oslavu tanca. Poďakovanie patrí študentkám Pedagogickej fakulty PU a učiteľkám Mgr. Fabuľovej, PaedDr. Kertysovej a PaedDr. Kentošovej, že všetko zorganizovali.