• Marec mesiac kníh v ŠKD a internáte

          • Marec sa nesie v znamení kníh. Žiaci v školskom klube detí a v školskom internáte sa pravidelne zúčastňovali návštev knižnice, kde sa aktívne zapájali do práce s knihami a časopismi. Každá skupina dostala za úlohu vytvoriť vlastnú „malú encyklopédiu“ z rôznych tém. Skupiny vytvorili nádherné encyklopédie s využitím rôznych techník. Všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívne zapojenie sa do tvorby, čím sme zavŕšili MAREC MESIAC KNÍH.   

          • ,,Čítajme si..."

          • Linka detskej istoty, v týždni od 18. marca do 22. marca 2024, organizovala už 15. ročník detského maratónu ČÍTAJME SI 2024. V našej škole sme sa do čítania zapojili vo štvrtok  21. marca v kultúrnej sále školy. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za zapojenie sa do tohto projektu na podporu detského čítania. Z kníh Zlatá brána, Ezopové bájky a Div a zázrak  čítalo 63 detí a učiteľov. 

          • Deň ľudovej rozprávky

          • Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského 16. marca 1828, známeho zberateľa slovenských rozprávok sa každoročne koná Deň ľudovej rozprávky. Aj v našej škole sme si tento deň pripomenuli aktivitou ,, Z akej rozprávky..." v ktorej žiaci podľa predmetov a indícii hádali o akú ľudovú rozprávku sa jedná. Väčšinu rozprávok žiaci spoznali hneď, ale niektoré ich potrápili a potrebovali si pamäť trochu osviežiť. Viac vo fotoalbume. 

          • Divadlo Hopi Hope v našej škole

          • K príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu dňa 20. marca 2024 k nám zavítali herci z Divadla Hopi Hope - DSS Artest z Košíc. Sociálne divadlo Hopi Hope funguje pri občianskom združení ArtEst, ktoré  sa nám predstavilo s dvoma divadelnými hrami. Celé predstavenie bolo stvárnené krásnym scénickým tancom, ktoré nás vtiahlo do deja príbehu o Boháčovi a príbehu Kráska a zviera. Po predstavení nasledovala zaujímavá diskusia s členmi divadelného súboru a prezentácia ich výrobkov, ktoré sme si mohli zakúpiť. Týmto ďakujeme všetkým členom Divadla Hopi Hope za krásny kultúrny zážitok a príjemne strávené dopoludnie v našej škole. Viac vo fotoalbume školy.

          • 21. marec Svetový deň Downovho syndrómu

          • Svetový deň Downovho syndrómu sme oslvávili v škole ponožkovou výzvou. Svoje sympatie a podporu týmto ľuďom sme vyjadrili obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Zároveň dávame do pozornosti, že 24. mája 2024 bude naša škola s OZ Zanebudka tradične organizovať Atletický festival pre deti s Downovým syndrómov (areál PU, Prešov). 

          • Zážitkové učenie v materskej škole

          • Naša materská škola sa snaží deťom vytvárať zážitky ktoré majú nie len zábavný, ale aj edukatívny charakter. Preto sme si pre deti pripravili niekoľko zaujímavých aktivít s prvkami zážitkového učenia. Deti mali možnosť oboznámiť sa s profesiami pri návšteve susedného Odborného učilišťa internátneho, kde  mali možnosť nazrieť  do dielne. Videli chlapcov murárov priamo pri práci. Oboznámili  sa  nástrojmi a materiálmi, ktoré k práci využívajú . Neskôr videli ako veľkí žiaci pečú výborné koláče, ktoré sme mali možnosť aj ochutnať. Žiaci nám ukázali aj suroviny s ktorými pracujú, s nástrojmi, ktoré pri varení a pečení využívajú pri príprave výborných jedál a koláčov. Deti mali možnosť nie len vidieť prácu cukrárov, ale umožnili sme im spoznať výrobu koláčov krok po kroku aj u nás priamo v našej kuchynke, kde  piekli koláče zo slaného cesta. Ďalšou aktivitou pre deti bolo sadenie v triede MŠ2, kde sa zahrali na záhradníkov a mali možnosť vidieť a zažiť veľkú radosť z dotýkania sa štrku,  zeminy, ovoniavania kvetov, či ich polievania. 

          • Dr. Klaun navštívil našu školu

          • Dňa 4. marca 2024 sa v našej škole uskutočnilo divadelné predstavenie s názvom Zajko Lajko v podaní Dr. Klauna z Divadla Žihadlo. Opäť to bola pútavá rozprávka plná nečakaných prekvapení a veselých pesničiek s hlavným hrdinom lesným zajacom Ľudovítom zvaným Lajko  a jeho kamarátmi žabkou, sovou a ježkom. Pri každom rozprávkovom príbehu v sprievode gitary zažili naši  žiaci nevšedné dobrodružstvo v lese. Divadelné predstavenie opäť nesklamalo a prinieslo pocit radosti a šťastia pre všetkých žiakov. Týmto ďakujeme Dr. Klaunovi a Trenčianskej nadácii za veľmi pekné vystúpenie. Viac vo fotoalbume.

          • 2 % z dane z príjmu pre OZ Zanebudka

          • Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane z príjmu, podporíte tak aktivity spojené so žiakmi. 

            Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole, finančnú podporu terapii, podpora ďalších projektov školy, skvalitnenie vybavenia školy, podporu pri realizácii rôznych športových, kultúrnych a spoločenských aktivít školy (napr. realizáciu Atletického festivalu pre deti s downovým syndrómom, výtvarnej súťaže Trinásta komnata a iných podnetných aktivít so žiakmi). Vyhlásenie o poukázani podielu zapl. dane:  vyhlasenie_OZ_Zanebudka_2024.pdf