• Fašiangy v našej škole

          • Fašiangové obdobie nesie v sebe mnoho zvykov a tradícií po našich predkoch, je to čas veselosti, zábavy a hodovania. Každoročne patrí karnevalu aj jeden z fašiangových dní v našej škole. Žiaci sa naň veľmi tešili celé týždne a úporne rozmýšľali, akú masku si tento rok zvolia. Krásna výzdoba už niekoľko dní avizovala, že tohoročný karneval bude v plnej paráde. Dňa 9. februára 2024 si žiaci pomocou svojich učiteľov pripomenuli tradície tohto obdobia, zhotovili si masku na tvár a vytvárali rôzne rozprávkové postavičky. Karnevalovým maskám nechýbala kreativita ani originalita, pestrosť farieb a využitie rôznych materiálov pri ich zhotovovaní. Nakoniec sa žiaci prezliekali do kostýmov, zabávali sa, tancovali a hrali rôzne súťaže.
            Pri predstavovaní nám niektorí žiaci prezradili, že výroba ich masiek bola náročnejšia, pretože trvala aj niekoľko dní. Porota mala najťažšiu úlohu a nakoniec odmenila tie najkreatívnejšie masky vecnými cenami a sladkou odmenou. Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti obohatené o krásne zážitky. Viac vo fotoalbume.

          • Karneval v školskom internáte

          • Fašiangy sú  symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Od Troch kráľov do Popolcovej stredy je obdobie karnevalov, rôznych zvykov a zábavy. Aj v internáte našej školy to bol takýto radostný čas a vyvrcholil v stredu 7.2. karnevalom, ktorému predchádzala už dva dni pred, módna prehliadka. Tieto zábavky sa niesli v téme: „Národy sveta“. Išlo o prehliadku tradičných odevov rôznych národov a národnosti z celého sveta. Prezentoval sa Číňan, Masaj, Afričanka, Ind, Škót a mnoho ďalších. Viac vo fotogalérii. Karnevalové masky boli taktiež veľmi zaujímavé a nápadité. Detičky sa zabávali, šantili a súťažili. Nechýbalo ani sladké občerstvenie a výdatná večera. Až po nej sme unavení, ale usmiatí a plní dojmov odchádzali do svojich izbičiek. Aby to neostalo iba pri zábavke a postupnom zabudnutí, v najbližšom období zrealizujeme pre deti kvíz na vyššie spomenutú tému.

          • Karneval v materskej škole

          • Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov, nebolo tomu inak ani v tomto roku. V našej materskej škole je karneval každoročnou tradíciou. Aj keď počasie bolo pochmúrne naše detičky boli plné radosti a veselosti. Všetky deti sa nám predviedli v krásnych maskách. Za prezentáciu svojej karnevalovej masky si deti prevzali diplom. V triedach si spoločne s učiteľkami a vychovávateľkami urobili program plný zábavy hier a tancov.  Karnevalovú atmosféru nám obohatili aj dobroty od rodičov za čo im veľmi pekne ďakujeme. Viac vo fotoalbume. 

          • Zvieratká a vtáčiky v zime (MŠ)

          • „Zobáčiky, žlté brušká, najesť by sa chceli troška. Keď je zima, ostávajú, do teplých krajín nelietajú. Pripravím im vtáčí zob, tak to robím každý rok.“

            V týždni od 22.1.-26.1.2024 sme sa s deťmi v materskej škole venovali téme: Zvieratká a vtáčiky v zime. Vtáčikom sme pripravili do kŕmidiel zob, aby sa k nám radi vracali aj počas zimy. V triedach sme vyrábali búdky pre vtáčiky a obohatili sme tak naše nástenky výtvarnými prácami. V našej škole sme tiež privítali odborníčku z oblasti ochrany zvierat v Prešove, ktorá nám porozprávala o zvieratkách v zime. Deťom sa prednáška veľmi páčila a obohatila aj naše vedomosti.

          • Výtvarná súťaž „AKO PLYNIE ČAS“

          • V mesiaci január deti navštevujúce ŠKD a deti bývajúce v školskom internáte, boli zapojené do výtvarnej súťaže „Ako plynie čas“. Plynutie času bolo prezentované cez meniace sa ročné obdobia.  Do súťaže sa zapojili všetky deti, a to nielen individuálnymi, ale aj spoločnými prácami. Výtvarné práce už zdobia priestory internátu. Vyhodnotenie a s tým spojené odmeny budú v rámci karnevalu. Viac vo fotogalérii.