• Svetový deň cestovín

          • Špagety, penne, farfale, tortellini, fusilli aj obyčajné kolienka či fliačky - všetky tieto cestoviny majú svoj deň. 25. október je od roku 1995 Svetovým dňom cestovín právom, pretože cestoviny sú jednými z najobľúbenejších jedál na svete. Obľubu si získali najmä tým, že sú lahodné, dajú sa rýchlo i ľahko pripraviť a poskytujú prakticky neobmedzenú možnosť variácií. Kreativita a premyslená príprava našich pedagógov viedla k vydarenému dňu, za čo im patrí veľká vďaka. Presvedčte sa sami vo fotogalérií.

          • Zaujímavé tvorenie

          • Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a úctu k starším si pripomíname už takmer tri desaťročia. Pri tejto príležitosti aj žiaci 8.A triedy pozvali na návštevu šikovnú dôchodkyňu, pani Jarku, ktorá ich učila ako využiť krásne opadané lístie zo stromov. Bolo to milé stretnutie s nádherným výsledkom. Ruže z lístia nás budú tešiť ešte veľmi dľho.

          • Náš žiak súťažil so zdravými v Záhrebe

          • V rámci inklúzie a dobrej spolupráce s tímom PRK Prešov sa v dňoch 14.-15. októbra 2023 náš žiak Martin Hudáček zúčastnil medzinárodnej súťaže v Chorvátsku. Išlo o súťaž v shortrracku Alpe – Adria Trophy Zagreb Open , ktorá sa organizuje pre športovcov bez hendikepu. Martina trénoval a sprevádzal p. učiteľ Mgr. Miroslav Petruš. Martin súťažil v disciplínach na 1500m, 500m a 1000m.  V každej disciplíne si spravil osobný rekord.  Martin sa medzi Juniormi B umiestnil na krásnom 4. mieste. Veríme, že ide o ďalšiu pozitívnu skúsenosť pred ďalšími podujatiami. 

          • Hráme sa v prírode

          • Žiaci z tried vzedlávacieho variantu B absolvovali zážitkové učenie v prírode. Podujatie s názvom "Hráme sa v prírode" sa uskutočnilo v spolupráci so spolčnosťou Štátne lesy, Prešov. Aktivity prebiehali v Kolmanovej záhrade, ktorá v minulosti bola chráneným územím a slúžila ako botanická záhrada. Aktivity pripravené realizačným teamom boli zamerané na objavovanie prírody, preskúšanie vedomostí žiakov o zvieratách /zvuky zvierat/, zručnosti pri výrobe vlastnej záložky, ako aj zostrojenia vtáčej búdky. Všetky aktivity prispeli k upevneniu vedomostí o prírode, ako aj zručnosti našich žiakov. Všetkým, ktorí sa na tejto akcii podielali srdečne ďakujeme, zvlášť lesnej pedagogičke Mgr. Zuzane Koncovej, ktorá sľúbila spoluprácu aj v budúcnosti. Viac vo fotoalbume. 

          • Týždeň jesenného ovocia a zeleniny vo farbách

          • V týždni od 16.10. – 20.10. 2023 realizujeme celoškolskú akciu „Na tanieri“ (týždeň jesenného ovocia a zeleniny), ktorá sa tento rok uskutoční v netradičnom štýle. Každý deň v týždni bude prislúchať jednej farbe. Počas jednotlivých dní v týždni pedagógovia so žiakmi abslolvujú rôzne zaujímavé aktivity, ktoré sa budú niesť vo farbe daného dňa. Pôjde o podporu obliekania v danej farbe, rôzne výtvarné aktivity, príprava jednoduchých a netradičných pokrmov apod. Nezabudnite, že všetky prichystané pochúťky pripravujete bez cukru !!! Pondelok: modro – fialový, utorok: červený, streda: zelená, štvrtok: hnedo – žltý, piatok: oranžový !!!