• Popoludňajšie enviro aktivity

          • Apríl ako mesiac lesov si pripomíname každoročne už od roku 1952, a to z dôvodu, aby sa zvýraznilo a upozornilo na nenahraditeľný význam lesov pre človeka a spoločnosť. Každý by mal prispieť svojou troškou k ich ochrane, nevynímajúc ani naše detičky. Aj my, vo výchove, sme sa v týždni 8.-12.4.2024 aktívne zapojili a do všetkých oblasti výchovy zakomponovali enviroaktivity s témou: „Čo môžeš urobiť pre našu Zem“. V pondelok sme sa oboznamovali s danou témou viac-menej v teoretickej rovine/ prezentácia, práca s encyklopédiou. Ďalšie dni už boli praktické. Upratovali, triedili odpad, vyrábali rôzne výrobky, resp. pomôcky z odpadového materiálu. Aby osvojené poznatky a vedomosti si detičky viac upevnili, spoločne vytvárali pojmové mapy, skladali puzzle, vypracovávali Cinquin, čiže päťveršová básnička stručných a výstižných slov.Deti sa tak cez rôznorodosť metód a postupov dozvedeli veľa zaujímavých informácií o lese, vode,ich význame pre ľudstvo a hlavne dôležitosť ochrany našej Modrej planéty. Týždeň sa skončil, ale aktivity v podobnom duchu budú prebiehať celý mesiac.

          • FS Zanebudka sa zúčastnil "Integrácie s gráciou"

          • To, že na našej škole máme FS Zanebudka iste viete. Opäť sa nám naskytla príležitosť  prezentovať  ho na prehliadke detskej dramatickej tvorivosti ľudí s mentálnym a kombinovaným znevýhodnením, ktorí majú radi tvorivú dramatiku a divadelné umenie. „Integrácia s gráciou“, ktorá sa konala 16.04.2024 vo Vranove nad Topľou. Organizáciu prehliadky mala na starosti Spojená škola M.R. Štefánika, ktorá vytvorila krásnu atmosféru a starostlivosť pre našich tanečníkov, za ktorú ďakujeme. Naši malí tanečníci sa predstavili s programom „Pri jarečku“ pod vedením Mgr. I. Ringerovej, Mgr. K. Oriňákovej a na harmonike nás doprevádzala naša bývalá p. uč. Mgr. I. Jamrichová, bez nej by nám to veru nešlo tak dobre.

            Poslanie celej prehliadky splnilo svoj účel a umožnila nám pedagogickým zamestnancom ukázala, ako skvalitniť prácu  so  žiakmi   odborným pôsobením  v mimovyučovacom, terapeutickom a relaxačno-výchovnom procese. Prehliadka nám  vytvorila priestor na vzájomnú inšpiráciu, vzdelávanie a výmenu skúseností umelecko-pedagogického vedenia neformálnych umeleckých zoskupení.

          • Pohybové hry v B variante

          • Máte radi zábavu a pohyb? My v „Béčku“ veľmi 😊. Preto sme v B variante zorganizovali zábavné pohybové hry, v ktorých si žiaci v jednotlivých disciplínach ako „Preteky na papierovej trati, štafetový beh s kužeľmi a loptičkami, ukladanie hračiek do vreca, veľká guľovačka, novinová štafeta, šípky“ mohli overiť svoje pohybové schopnosti a zručnosti, koordináciu tela a pochopiť pravidlá fair play priamo v akcii. Zábava bola skvelá, víťazmi sa stali všetky naše deti. Viacej vo fotoalbume 😊.

          • Svetový deň povedomia o autizme

          • Aj my sme si v škole pripomenuli Svetový deň povedomia o autizme. Symbolicky si tento deň pripomíname modrou farbou, ktorá je aj farbou komunikácie.