• Oznámenie o prerušení šk. vyučovania 20.-22.12.2022
          • Oznámenie o prerušení šk. vyučovania 20.-22.12.2022

          • Prerušujem výchovno-vzdelávací proces v ŠMŠ, ŠZŠ a PrŠ v období 20.-22.12.2022  dôvodu vysokého výskutu chrípkového ochorenia u deti ŠMŠ a žiakov ŠZŠ, PrŠ (3 po sebe vyuč. dní - chorobnosť viac ako 50 %) a na základe odporúčania RÚVZ v Prešove. Všetky deti a žiaci sú automaticky vyhlásení zo stravy. Prerušenie prevádzky sa týka aj ŠKD a internátu školy. 

            oznam_o_preruseni_vvc_ZAM_a_ZZ.pdf 

            V období 23.12.2022 - 08.01.2023 sú vianočné prázdniny.

            Vyučovanie začne 9. januára 2023.  

            Mgr. Hedviga Tomášová, riaditeľka školy

        • Informácia k odhlasovaniu zo stravy
          • Informácia k odhlasovaniu zo stravy

          • Z dôvodu koncoročného účtovania bude odhlásenie zo stravy na 20.12.- 21.12.2022  možné  najneskôr 19.12.2022 t.j. pondelok ráno do 8:00 hod.

            V prípade nepredvídanej neprítomnosti bude možné odobrať stravu do obedára.

            vedúca ŠJ tel. 051 7480 187

          • Mikuláš na návšteve v škole

          • Čas plynie ako voda a ani sme sa nenazdali a je tu adventný čas. Čas plný radosti,veselosti a očakávaní, kedy sa všetci tešíme na Vianoce. V jedno sviatočné ráno 6. decembra  sa celou školu niesla príjemná predvianočná atmosféra. Netrpezlivo sme všetci očakávali príchod vzácnej návštevy. Opäť po roku k nám zavítal Mikuláš a priniesol nám plný kôš sladkých dobrôt. Aj tento rok Mikuláš nikoho neobišiel a obdarúval všetkých našich žiakov. Medzitým však bude tento adventný čas na našej škole popretkávaný ešte množstvom pekných akcií, ktoré sa budú snažiť čaro tohto obdobia stále viac umocňovať. Viac vo fotoalbume.

          • Mikuláš v ŠKD a internáte školy

          • Mikuláš, priateľ náš, ktorý nás ešte nikdy nesklamal. Prichádza pravidelne, aby sa s nami podelil o radosť z očakávania Vianoc a znásobil ju obdarovaním.

            Už v pondelok popoludní zavítal k nám do výchovy. S plným vrecom sladkostí mu pomáhal čert, ale toho sme rýchlo vystrnadili za dvere. Veď my sme dobré deti. Počas „varenia Vianoc“ malými kuchármi, priletel aj anjelik. Toho sme si už nechali. Milým hosťom sme predviedli krátky program, v ktorom prevládala radosť a spontánnosť. Tá pokračovala aj pri rozdávaní balíčkov a následnej voľnej zábave. Pri odchode Mikuláška sme neboli smutní, lebo už vieme, že nás ešte v tomto roku navštívi v škole a budúci rok príde zas. Ďakujeme Mikuláš veľmi dobré srdce máš, že na nás nezabúdaš.

          • Pitný režim

          • Určite ste už toho veľa počuli o pitnom režime. To, či treba piť dostatočné množstvo tekutín, je pre každého z nás prirodzene jasné. Nie však každý vie, čo sa v našom tele deje, pokiaľ tekutiny nedopĺňame v dostatočnom množstve. O tom aké dôležité je dodržiavať pitný režim, ktoré sú vhodné a nevhodné nápoje, ako sa k nám dostáva samotná pitná voda, sme sa dozvedeli v aktivite, uskutočnenej 30. 11. 2022, ktorú zorganizovali učitelia v triedach variantu B. V úvode bolo žiakom premietnuté video: Kolobeh vody (formou rozprávky), z ktorého sa žiaci dozvedeli, ako sa k nám dostáva pitná voda. Druhá praktická časť obsahovala, ochutnávku nápojov, kde žiaci rozoznávali rôzne chute, a súbežne prebiehali pokusy s vodou. Akcia sa vydarila, deti mali pozitívny zážitok. Ale hlavne splnila výchovno-vzdelávací cieľ: Osvojiť si návyky v oblasti zdravia. Poznať, vymenovať zdravé tekutiny a zachovať pitný režim počas celého dňa za pomoci dospelých.