• Malí umelci na internáte

          • V rámci hľadania nových inovatívnych metód vo výchovno-vzdelávacej činnosti, ktoré by spestrili našim deťom popoludňajšiu činnosť v internáte, sme v roku 2018 nadviazali tvorivú spoluprácu so Šarišskou galériou v Prešove. Ich ponuky boli veľkorysé. Okrem pravidelných kreatívnych workshopov, kde sa nám intenzívne a s trpezlivosťou venuje Mgr. Kotálová Ľubka, nám boli ponúknuté aj bezplatné prehliadky realizované galériou. Okrem prestávky v čase covidu, sme spomenuté ponuky v plnej miere využívali. Naším deťom sa tak ponúkol iný, viac odborný pohľad na umenie a tvorbu nielen našich, ale aj zahraničných umelcov. Naše práce chceme odprezentovať nielen na stránke školy, ale aj zrealizovanou výstavkou na chodbe školského internátu. Viac vo fotoalbume.

          • 2 % z dane z príjmu pre OZ Zanebudka

          • Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane z príjmu, podporíte tak aktivity spojené so žiakmi. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole, finanančnú podporu terapii, skvalitnenie vybavenia školy, podporu pri realizácii rôznych športových, kultúrnych a spoločenských aktivít školy (napr. realizáciu Atletického festivalu pre deti s downovým syndrómom, výtvarnej súťaže Trinásta komnata a iných podnetných aktivít so žiakmi). Vyhlásenie o poukázani podielu zapl. dane: vyhlasenie_OZ_Zanebudka_2023.pdf

          • Valentínsky karneval v škole

          • Fašiangy sú časom plesov, zábav a karnevalov. Dňa 14. februára 2023 na sviatok Sv. Valentína nechýbal karneval aj v našej škole, kde sa ho zúčastnili žiaci 1.-2. stupňa a žiaci praktickej školy. Tento deň bol výnimočný, pretože sme obdarúvali svojich blízkych vyrobenými srdiečkami a potom sme preniesli do ríše rozprávkových, ale aj netradičných masiek. Valentínsky karneval sa ako tradične začal promenádou a predstavovaním sa v maskách v kultúrnej miestnosti. Počas toho ich sledovala svojim bystrým okom naša milá porota. Rozhodovanie poroty bolo veľmi náročné, vyžadovalo si to určitý čas, ale s výsledkom sme boli všetci spokojní. Karneval na škole mal veľký úspech vo všetkých vekových kategóriách a priniesol žiakom zaujímavé zážitky. No najviac sa žiaci tešili na sprievodné súťaže a Valentínsku zábavu. Odmenou pre žiakov boli zaujímavé ceny, ich úsmev na tvári a spokojnosť. Dobrá nálada nechýbala, tak sa chceme o našu radosť s vami podeliť. Viac vo fotoalbume školy. 

          • Naša žiačka úspešná v plávaní

          • 11. februára 2023 sa naša žiačka Andrea Kochanska v doprovede svojich rodičov zúčastnila plaveckej súťaže o Putovný pohár Slovenského raja v Spišskej Novej Vsi, ktorý organizoval športový klub IGLOVIA Spišská Nová Ves. Aďka sa umiestnila na vynikajúcom pódiovom mieste a to v disciplínach na 50m prsia - 3. miesto, 25m prsia - 2 miesto a 50m kraul - 3. miesto. Za úspešnú reprezentáciu našej školy jej srdečne ďakujeme a k úspechu blahoželáme.

          • Zdravie a choroba

          • Dňa 30. januára 2023 sa uskutočnila v kultúrnej sále školská akcia : “Zdravie a choroba“, pri ktorej sme si spoločne  praktickými aktivitami priblížili dôležitosť starostlivosti o svoje zdravie. Mladší žiaci si upevnili vedomosti i zručnosti pri správnej osobnej hygiene, životospráve a vhodnom obliekaní, ktoré úzko súvisí so starostlivosťou o naše zdravie. Spoločnou rozcvičkou sme si dopriali primeraný pohyb, ktorý ma neoceniteľný vplyv na zdravý spôsob života. Školáci vo variante C si zdravie upevnili ochutnávkou zdravých maškŕt. Žiaci druhého stupňa si svoje vedomosti overili vo vedomostnom kvíze. Praktickými cvičeniami si vyskúšali poskytnutie prvej pomoci pri bežných ochoreniach a poraneniach.  Na záver každý zúčastnený mohol ochutnať voňavé čaje z rôznych druhov liečivých byliniek. Viac vo fotoalbume