• Deň Zeme v materskej škole

          • Každý rok si v našej škôlke pripomíname Deň Zeme. Túto tému považujeme za veľmi dôležitú, preto sa jej venujeme počas celého apríla v rámci projektu Zdravá Zem. Máme radi prostredie v ktorom žijeme, a preto nám záleží na čistote a poriadku nášho okolia. Deti prostredníctvom rôznych hier a aktivít spoznávali našu Zem – rozprávali sa o prírode, rastlinkách a zvieratkách, ktoré nájdeme v našom okolí. Presádzali a polievali kvety, sadili semienka, hrabali staré lístie na školskom dvore. Učili sa triediť odpad, vyrábali obrázky s využitím odpadového materiálu. Spoločne vytvorili plagát našej Zeme. Cieľom týchto aktivít bolo rozvíjať environmentálne povedomie detí tvorivým a hravým spôsobom, chrániť prírodu a starať sa o ňu.  Viac vo fotoalbume. 

          • Naši žiaci úspešní na krajskom kole

          • Aj tento rok boli žiaci našej školy úspešní, v literárnej súťaží Gaňov literárny Prešov. V krajskom kole, ktoré zorganizovala Spojená škola, Matice slovenskej v Prešove, získali cenné miesta. Prvé miesto v kategórii mladší žiaci variant A, získal Marcel-Andrej Kandrik. V kategórii žiakov B-variantu, sa na prvom mieste umiestnila Ella Marcinová. Denisa Jankuvová z PrŠ obsadila druhé miesto. Nakoniec aj cenu poroty získal Dionýz-Lacko Dunka. Všetkým srdečne blahoželáme. 

          • Veľká noc trochu inak

          • Veľká noc patrí k najvýznamnejším a najstarším sviatkom kresťanov. Tieto dni sú o Kristovi,o našich slovenských zvykoch a tradíciách i rôznych tradičných dobrotách, na ktoré sa tešíme pri veľkonočnom stole. Keďže si máloktoré veľkonočné jedlo spájame s prívlastkom zdravé, rozhodli sa učitelia so žiakmi B variantupripraviť „Veľkú noc trochu inak“. V rámci vyučovacieho predmetu Pracovné vyučovanie si žiacivyskúšali prípravu jedál ako jarné toasty z cereálneho pečiva, zeleninový koláč, brokolicovú polievku, či puding s chia semienkami. Spoločne si vytvorili veľkonočný obrus pomocou pečiatok s jarným motívom, ktorý potom použili ako dekoráciu v školskej kuchynke, kde sa uskutočnilo predveľkonočné posedenie detí B variantu. Zdravé pochúťky mali u detí veľký úspech, dôkazom čoho boli iskričky v ich očiach a prázdne taniere 😊. Viac vo fotoalbume.

          • Svetový deň vody v našej škole

          • Deň 22. marec bol vyhlásený za Svetový deň vody prvýkrát v roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne OSN. V našej škole prebiehali rôzne aktivity k Svetovému dňu vody. Žiaci si pripomínali význam vody na Zemi, potrebu a dôležitosť jej ochrany a takisto dôsledky znečisťovania vody pre všetko živé na našej planéte. Žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov mali za úlohu vytvoriť plagát, na výber mali z 3 tém: Slovenské kúpele; Živočíchy žijúce v slovenských riekach; Kolobeh vody na Zemi. V spoločenskej miestnosti sme si z prác urobili výstavku a najkrajšie plagáty odmenili vecnými cenami. Ďakujeme všetkým triednym učiteľkám, učiteľom a asistentkám, ktorí do aktivít dali svoje srdce, kreativitu a svojim zápalom do prác vtiahli aj svojich žiakov. Viac vo fotoalbume.