• Vyhlásenie riaditeľky školy

          • Vážení rodičia a zákonní zástupcovia

            je nám veľmi ľúto nešťastnej udalosti, ktorá sa stala na našej škole 20.10.2022, pri ktorej sa zranil náš žiak.

            Okolnosti tejto udalosti sú momentálne v štádiu riešenia. Chcem vás ubezpečiť, že ako škola s dlhoročnými skúsenosťami si uvedomujeme akú zodpovednosť nám vkladáte do rúk, keď nám zverujete svoje dieťa s postihnutím. Stále robíme a budeme robiť všetko preto, aby sme deti chránili a poskytovali im bezpečné prostredie.

            V Prešove dňa : 24.10.2022             Mgr. Hedviga Tomášová, riaditeľka školy

          • Účelové cvičenie žiakov

          • 23. októbra 2022 žiaci školy absolvovali účelové cvičenie (Ochranu života a zdravia), ktoré bolo zamerané na BOZP, zdravotnú prípravu, dopravnú výchovu a environmentálnu výchovu. Triedy so staršími žiakmi počas presunu do Ekoparku Holá hora a na  Kalváriu si precvičovali  pravidlá cestnej premávky pre chodcov a dopravné značky. Na Kalvárii so žiakmi realizovali zdravotnú prípravu (pomenovanie obsahu lekárničky, nácvik ošetrovania zranenej ruky, prenesenie poraneného a simuláciu telefonátu na č. 112). Žiaci niektorých tried (B a C var. a elok. pracoviska) si realizovali účelové cvičenie v rámci triednych aktivít na spomínané témy v škole a v blízkosti školy, resp. v parkoch mesta. 

          • Olympijské hry v ŠKD a internáte školy

          • V septembri sa uskutočnil v ŠKD a internáte školy olympijský týždeň. Predchádzali mu rôzne aktivity ako aj tvorivé dielne. Deti v rámci kreatívnej tvorby maľovali olympijské vlajky, riešili zábavné hry s olympijskou tematikou, dozvedeli sa veľa z histórie a o moderných olympijských hrách. Na školskom dvore si zmerali sily v troch disciplínach: štafetový beh, skok do diaľky a hod kriketovou loptičkou. Nakoniec si víťazi skupín prevzali diplomy a sladkú odmenu. Motiváciou k športovaníu sme žiakov z ŠKD a internátu školy motivovali k aktivite a zmysluplnému tráveniu voľného času. Viac vo fotoalbume.   

          • 10. október - Svetový deň duševného zdravia

          • Každý rok pripadá 10. október na Svetový deň duševného zdravia uvedeného pod záštitou Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Čoraz viac sa stretávame s výskytom porúch duševného zdravia, ktoré výrazne ovplyvňujú jednotlivca, rodiny, pracovnú sféru. Napriek tomu sa duševné zdravie v spoločnosti nepovažuje za rovné s tým fyzickým. Problémy však existujú a ovplyvňujú každého z nás. Ako primárny predpoklad predchádzaniu vzniku duševných porúch je na prvom mieste prevencia.

            Na našej škole pôsobí školská psychologička Mgr. Adriana Lazoríková, ktorú môžu v prípade potreby kontaktovať nielen žiaci, ale aj rodičia a pedagógovia. Zriadili sme v ľavom menu podstránku Školský psychológ, kde nájdete základné informácie o jej činnosti, postupne odborné články, akým spôsobom a kedy sa s ňou môžete skontaktovať a dohodnúť si stretnutie. 

        • Naši žiaci na Majstrovstvách SR Špeciálnych olympiád v cyklistike
          • Naši žiaci na Majstrovstvách SR Špeciálnych olympiád v cyklistike

          • Dňa 5.10.2022 sa naši žiaci Damiána Laciová, Onur Miko., Katarína Janová, Kristián Kopil a Ľubomír Andraščík zúčastnili Majstrovstiev Slovenska Špeciálnych olympiád v cyklistike v Orechovej Potôni na motorkarskom okruhu Slovakia ring. Z nádherných pretekov si žiaci odniesli krásne štyri zlaté medaily a jednu striebornú medailu. Športovci našej školy pretekali v dvoch disciplinach na 1km a 2km. Prvé miesto na trati dlhej 1km (úroveň 2) získala Katarína Janová a Onur Miko získal taktiež 1. miesto na trati dlhej 1km (úroveň 2). Na trati dlhej 2 km úroveň 2 získala Damiána Laciová 1.miesto a stala sa Majsterkou Slovenska. Ďalším úspešným cyklistom sa stal Ľubomír Andraščík, ktorý získal 1.miesto na 2 km (úroveň 2) a Kristián Kopil v tej istej kategórii získal 2.miesto. Na toto vydarené športové podujatie ich pripravoval a sprevádzal p. učiteľ Mgr. Miroslav Petruš. Cyklistickí športovci našej školy podali úžasné športové výkony a statočne reprezentovali našu školu. Za to im veľmi pekne ďakujeme a blahoželáme. Viac vo fotoalbume.