Navigácia

  • Viem čo zjem - ovocie a zelenina

    V mesiaci máj sme v triedach B variantu uskutočnili týždenný prieskum stravovania. Zaznamenávali a porovnávali sme zloženie desiatej so zameraním na ovocno-zeleninovú zložku. Prieskumu sa zúčastnilo 36 žiakov z 5 tried. Vyplynulo z neho, že až polovica žiakov máva desiate bez ovocno-zeleninovej zložky. Naopak, sú žiaci, ktorí majú ovocie a zeleninu ako súčasť desiaty každý deň.
    V utorok sme týchto žiakov pochválili a ocenili počas spoločnej aktivity „Viem čo zjem – Ovocie a zelenina“. Za najpestrejšie stravovanie získali medailu Miška z II.B, Majka zo IV. B, Oleg z V.B, Adrián z VII. B a Vaneska z VIII. B.
    Vyhláseniu výsledkov predchádzali hrové aktivity zamerané na poznávanie a rozlišovanie ovocia a zeleniny. Pri overení pomocou slepého testu si každá trieda vybrala svojho zástupcu. V tejto disciplíne sme mali 2 víťazky, Kajku a Bibku, ktoré tiež získali medailu. Ako najlepšieho poradcu sme ocenili Filipka. Nasledovala hostina, kde si žiaci s chuťou dopriali čerstvé ovocie a zeleninu. Ostali iba prázdne misky a taniere.
    Žiakov sme povzbudili ku konzumácií ovocia a zeleniny a veríme, že rodičia budú pokračovateľmi. Porcia čerstvého ovocia alebo zeleniny spestrí desiatu a bude tým správnym krokom k vyváženému stravovaniu.

  • Rozlúčka s predškolákmi

    Dňa 23.06.2023 sme si v našej materskej škole pripravili pri príležitosti ukončenia školského roka pesničky, básničky a tančeky, ktorými sme sa chceli rozlúčiť s našimi predškolákmi a ukázať tiež rodičom, čo sme sa v našej materskej škole naučili. Veľa šťastia v školských laviciach im prišla zapriať naša pani riaditeľka, ktorá im spolu s pani zástupkyňou rozdala pekné darčeky a osvedčenia o ukončení predprimárneho vzdelávania. Vystúpenie sa deťom veľmi páčilo a veríme, že rovnako šťastní odchádzali aj rodičia. Predškolákom prejeme veľa šťastia a nadšenia z nových kamarátstiev a dobrodružstiev v školských laviciach.

  • Zážitkové učenie v MŠ

    Motýľ na svet z výšky hľadí, krídla letný vánok hladí. V našej materskej škole zastáva dôležitú úlohu aj zážitkové učenie. Naše deti ho majú veľmi radi, a preto sme sa rozhodli zakúpiť motýliu záhradu, ktorá praktickým spôsobom obohatila tému Aj chrobáčik je môj kamarát. Deti mali možnosť sledovať vývoj motýľa od húsenice, cez kuklu až po vypustenie motýľa do voľnej prírody. Deti postupne krok za krokom, doslova minútu po minúte pozorovali vývoj motýľa a detailne tak spoznávali životný cyklus motýľa. Potom vyliahnuté motýle v sieťke pozorovali, kŕmili a napokon sme ich spoločne vypustili do prírody. Pozorovať vývoj motýľa pre deti predstavuje silný, emotívny zážitok, ktorý sa im navždy vryje do pamäti. Motýľ na svet z výšky hľadí, krídla letný vánok hladí. 

  • 25. 6. 2023

    Aktualizovali sme modul Školský psychológ 8. jún Deň najlepších priateľov

  • Úspech na Svetových hrách Špec. olympiád

    V sobotu 24. júna 2023 Kristián Kopil získal v korčuľovaní na 1000m na Svetových hrách Špeciálnych olympiád v Berlíne striebornú medailu, tešíme sa a srdečne gratulujeme. Poďakovanie patrí aj trénerovi a nášmu kolegovi Miroslavovi Petrušovi za jeho prípravu. 

  • Dotácie na stravu v novom šk. roku 2023/24

    Ak rodič plánuje poberať dotáciu na podporu výchvoy k stravovacím návykom dieťaťa aj v novom šk. roku 2023/24, je potrebné vypísať nanovo návratku (v prílohe Navratka_pre_rodicov_od__1.9.23.docx  To isté platí aj pre zariadenia SPODaSK (v prílohe Navratka_-_zariadenie_SPODaSK_1.9.23.docx. Termín do 30.06.2023. Návratky zbierajú triedni učitelia, resp. aj vedúca šk. jedálne. 

  • Piknikové čítanie

    Minulý týždeň sa žiaci našej školy so svojimi učiteľmi zapojili do aktivity školskej knižnice ,,Piknikové čítanie". Ďakujeme všetkým, že si našli čas a podporili touto aktivitou čitateľskú gramotnosť žiakov. Viac vo fotoalbume školy. 

  • Kde bolo, tam bolo

    Kde bolo, tam bolo, žili raz tri prasiatka, ktoré bývali v lese aj so svojou mamičkou a oteckom. Trom prasiatkam bolo v ich domčeku príliš tesno a tak sa jedného dňa vybrali do sveta. Ak ste si mysleli, že poznáte rozprávku o Troch  prasiatkach, tak ste sa mýlili. O tom ako si traja bračekovia Chvostík, Bruško a Kopýtko kráčali cestami-necestami sme sa presvedčili dňa 13. júna 2023. Dramatizáciou tejto rozprávky pod vedením našich pedagógov Mgr. J. Fabuľovej. PaedDr. I. Kertysovej, Mgr. A. Muľovej a Mgr. M. Smolnickej sme sa preniesli do rozprávkového sveta a zažili veľké dobrodružstvo. Počas celého predstavenia sa niesol spev, tanec a veselá nálada. Toto krásne podujatie bolo spojené aj s rôznymi aktivitami, kde si žiaci mohli vyrobiť malé prasiatka, vymaľovať rozprávkové postavičky či vypracovať iné netradičné úlohy. Viac vo fotoalbume.

  • Deň pre rodičov

    Dňa 9. júna 2023 sa dvere našej školy otvorili pre našich rodičov, počas ktorého mali možnosť nazrieť do tried našej školy, zažiť pravú atmosféru učenia v triedach, vyskúšať si pletenie tradičných ľudových výrobkov a nechať sa omámiť vôňou a chuťou čerstvých osúchov. Na záver si rodičia mohli oddýchnuť a zabaviť sa pri kultúrnom programe, ktorí si pre nich pripravili naši žiaci. Celým dňom sa niesla príjemná atmosféra, o ktorej sa môžete presvedčiť viac vo fotoalbume školy.

  • Farebný týždeň v MŠ

    Farbičky krásne ako kvet, skrytý je vo vás celý svet. Druhý júnový týždeň bol v našej Materskej škole nevšedný. Niesol v duchu farieb. Vzdelávacie aktivity a hrové činnosti boli zamerané na poznávanie, priraďovanie, triedenie a upevňovanie názvov farieb. Každý deň sme sa obliekli do inej farby a spoločne tak absolvovali farebnú cestu upršaným týždňom. Pondelok sa začal modrou. Vyrábali sme mraky, či vyfarbovali kvapky. Utorok patril červeným srdiečkam, v stredu sme zas maľovali žlté slniečka. Zelené listy a stromy na nás čakali vo štvrtok a piatok patril pruhovaným námorníkom. Šikovné detské ručičky zhotovovali výtvory v daných farbách a nástenky sa postupne zafarbovali veselými obrázkami. Rodičom ďakujeme za spoluprácu pri farebnom ladení oblečenia.

  • Európsky futbalový týždeň

    25. mája 2023 sme sa zúčastnili priateľského futbalového zápasu. Vyhlasovateľom tejto športovej aktivity bola organizácia Špeciálne olympiády Slovensko, cez ktoré sa uskutočnil Európsky futbalový týždeň. Spojili sme sa so SŠ Pavla Sabadoša Prešov a v areáli ich školy si žiaci oboch škôl zmerali sily v priateľskom futbalovom zápase. Výsledok zápasu bol v tomto prípade nepodstatný, dôležitý bol pohyb na čerstvom vzduchu a nadviazanie nových priateľstiev a kontaktov. Tešíme sa na budúci ročník. 

  • Návšteva Mini ZOO

    V pondelok 5. júna 2023 v popoludňajších hodinách sme s viacerými deťmi z internátu navštívili Mini ZOO v Nižnej Šebastovej. Ide o krásny vidiecky dvor s množstvom rôznych druhov zvierat, zvlášť vtákov a domácich zvierat Po prechádzke nás čakalo príjemné posedenie pri výdatnom občerstvení. V areáli si deti našli preliezky aj hojdačky, ktoré samozrejme vyskúšali. Cestovaniu MHD, blízkemu kontaktu so zvieratkami a hrám na detskom ihrisku sa veľmi tešili. Spolu sme prežili krásne slnečné popoludnie. Viac vo fotoalbume.

  • Deň pre rodičov

  • Deň detí v materskej škole

    Na svete je veľa detí a na všetky slnko svieti. Tepľučké slniečko svietilo aj na naše detičky v materskej škole. Na Deň detí sme sa už od rána hrali na školskom dvore, hojdali sa a naháňali bubliny. Potom sa všetky deti zapojili do pohybových súťaží, ktoré pre ne pripravili pani učiteľky. Preliezali tunel, nosili loptičku v panvičke po určenej trase a hádzali loptičky do krabice. Za každú zvládnutú úlohu dostali pečiatku a nakoniec aj medailu a diplom. Poniektorí si ešte zahrali pohybové hry, zatancovali si spolu a potom sa už presunuli do jedálne na obed a do postieľok na obedný spánok. Na druhý deň, v piatok, ich čakalo na dvore veľké prekvapenie – nafukovací skákací hrad. Vyskúšali si ho všetci. Poniektorí skákali a šmýkali sa, iní si len tak posedeli a sledovali kamarátov. Žiarivé tváričky a úsmevy našich milých detí, ktorými nás obdarili tento deň, potešili všetkých dospelých. Viac vo fotoalbume školy. 

  • Deň detí v školskom internáte

    Náš sviatočný deň sme začali oslavovať s predstihom, a to už v stredu popoludní. Rozbehli sme to zábavno-športovými aktivitami, kde si zmerali svoju zdatnosť dve súperiace družstvá: „Ovocníčkovia verzus Jogurtíci“. Výsledok? No predsa remíza. 1. jún už bol viac oddychový. Predpokladali sme, že dopoludnie bude pre deti náročné, tak sme stavili na dobré jedlo a relax. A urobili sme správne. Pečené klobásky, sladkosti a voľná zábava zožali úspech. Nezabudli sme ani na oslávenca Dominika. Viac vo fotoalbume.

  • MDD v našej škole

    Medzinárodný deň detí sa tradične oslavuje 1. júna. Tento deň venujeme predovšetkým našim deťom a nezáleží na tom, ako sú veľké. Ani tento rok tomu nebolo inak. Veselý a hravý „Deň detí“ strávila každá trieda podľa svojho uváženia. Jedny využili zábavné dopoludnie, druhí sa vybláznili pri športových súťažiach, ďalší zase si pochutnali na chutnej zmrzline či koláčiku. Možností ako si užiť tento deň bolo naozaj neúrekom, stačilo si vybrať iba tú správnu, ktorá najviac vyhovela detskej duši. Presvedčte sa sami, že nám bolo super!

  • Trinásta komnata - vernisáž

    30. mája 2023 sa uskutočnila slávnostná vernisáž výtvarnej súťaže „Trinásta komnata – môj sen“. Do súťaže sa zapojilo 22 škôl a prišlo 147 výtvarných prác, spomedzi ktorých víťazi jednotlivých kategórií boli ohodnotení odbornou porotou z Krajskej galérie v Prešove. Vernisáž výtvarných prác si môžete pozrieť v kultúrnej sále našej školy. Srdečne Vás pozývame 😊. Viac vo fotoalbume.

  • Pozvánka na odbornú prednáška s diskusiou

    15. júna 2023 14:00 - 16:00 hod.sa bude uskutoční v priestoroch našej školy odborná prednáška s diskusiou. Spoznajte ABAnalýzu ako vedecky overenú metódu práce  s deťmi s poruchou autistického spektra. Hosťom prednášky bude Mgr. Zuzana Maštenová BCBA.  

  • Atletický festival pre deti s Down. syndrómom

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Atletický festival pre deti s Down. syndrómom.

strana:

Novinky

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA INTERNÁTNA
    Masarykova 11175/20C
    080 01 Prešov
  • 051 7480 181 - ústredňa

    051 7480 183, 0908 821 839 - riaditeľka školy - Mgr. Hedviga Tomášová

    051 7480 184, 0950 698 608 - zástupkyňa pre ŠZŠI - Mgr. Michaela Kevická
    051 7480 188, 0950 698 608 - zástupca pre PrŠ, ZŠ pre žiakov s autizmom, ŠKD, Internát a soc. veci - Mgr. Peter Parada
    051 7480 180 - zástupkyňa pre ŠMŠI - Mgr. Danica Tomčová

    051 7480 182 - hospodárka školy
    051 7480 187 - vedúca šk. jedálne

Fotogaléria