Navigácia

  • Trinásta komnata - môj sen (vyhodnotenie).

    V pondelok 22. mája 2023 na našej škole v spolupráci s Krajskou galériou v Prešove prebehlo vyhodnotenie súťaže „Trinásta komnata – môj sen“. Ďakujeme všetkým zúčastneným školám za zapojenie a zároveň vás pozývame na vernisáž súťaže, ktorá bude prebiehať  v utorok 30. mája 2023 o 10.00 hod. v kultúrnej sále našej školy.

  • Svetový deň včiel

    V piatok 19. mája 2023 sme si v škole pripomenuli Svetový deň včiel. Pri tejto príležitosti k nám zavítal včelár Mgr. Filip Vojtek, ktorý našim žiakom priblížil význam a dôležitosť včiel pre život a zdravie človeka. Včelárovi za prezentáciu včelárstva veľmi pekne ďakujeme. Viac vo fotoalbume školy.

  • Atletický festival pre deti s Downovým syndrómom

    26. mája 2023 od 8:00 hod., Atletický areál Prešovskej Univerzity, ul. 17. novembra 13, Prešov

  • Deň mlieka

    16. mája sme si spoločne pripomenuli Medzinárodný deň mlieka. Tento deň si zaslúži a veľmi potrebuje neustálu osvetu. Oslavuje sa vždy tretí májový utorok už od roku 1957, pod záštitou Medzinárodnej mliekarskej federácie. Naši žiaci si opätovne oživili cenné informácie o prospešných látkach obsiahnutých v mlieku, oboznámili sa prostredníctvom prezentácií, výkladu a pracovných listov s výrobným procesom mlieka i mliečnych výrobkov - z farmy až na náš stôl. Počas vyučovania sa riešili kvízy i úlohy, vznikli vydarené výtvarné diela viazané na tému MLIEKO. Starší žiaci si pod odborným dohľadom pripravili z mlieka jednoduché jedlá. Pre všetkých žiakov a zamestnancov školy pripravila vedúca školskej jedálne chutnú mliečnu desiatu. Viac vo fotoalbume.

  • Škola života 2023

    16. mája 2023 sa žiaci praktickej školy Kristián Kopil a Anna Sofia Rišková  pod vedením p. uč. PaedDr. Ingrid Kertysovej zúčastnili 11. ročníka prezentácie odborno – praktických zručností žiakov praktických škôl Prešovského kraja pod názvom „Škola života“. Tá sa tento rok konala v priestoroch Spojenej školy Matice slovenskej 11 v Prešove. V tento deň žiaci mali možnosť prezentovať svoje vedomosti a zručnosti v oblasti domácich prác, ktoré pozostávali zo žehlenia a prezliekania posteľnej bielizne, v oblasti ručných prác a šitia z filcu ušiť malý darček v podobe myšky, v príprave predjedla a to jednohubiek, obložených chlebíčkov, v oblasti záhradníctva, kde si presadili svoj vybraný kvet do kvetináča, ako aj v oblasti zdravotnej výchovy pri poskladaní kosti do správneho tvaru a vypracovaní testu o kostre človeka. Za svoju šikovnosť boli zúčastnení žiaci odmenení diplomom a drobnými upomienkovými predmetmi. Týmto ďakujeme našim žiakom za peknú reprezentáciu našej školy. Viac vo fotoalbume školy.

  • 12. 5. 2023

    Aktualizovali sme modul Školský psychológ STOP drogám

  • Bezpečne na ceste

    02. mája 2023 navštívila našich starších žiakov preventistka KR PZ v Prešove pani kpt. JUDr. Zuzana Dudová. Prostredníctvom preventívneho programu žiakov oboznámila o pravidlách a rizikách, s ktorými sa môžu stretnúť v cestnej premávke. Vo svojom rozprávaní priblížila aj problematiku trestno-právnej zodpovednosti žiakov, kde ponúkla žiakom priestor prehodnotiť svoje postoje i vlastné hodnoty. Veríme, že nadobudnuté zážitky a poznatky utkvejú žiakom v pamäti čo najdlhšie. Viac vo fotoalbume. 

  • Deň Zeme v škole

    22. apríl bol vyhlásený za Deň Zeme prvýkrát v roku 1970. Práve vtedy vedci ovplyvnení snímkami z vesmíru, dokumentujúcimi krehkosť a zraniteľnosť Zeme, demonštračne vyzvali ku spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme. V našej škole prebiehali aktivity ku Dňu Zeme počas celého týždňa od 24.-28. apríla 2023. Počas celého týždňa si žiaci pripomínali potrebu a dôležitosť ochrany Zeme a takisto dôsledky znečisťovania pôdy a vody pre všetko živé na našej planéte. Okrem edukačných a praktických aktivít v triedach, realizovali sme so žiakmi aj praktické činnosti v exteriéri. Triedni učitelia so žiakmi sadili semienka do vyvýšených záhonov v areáli školy, po dlhej zime upravovali skalku, sadili kvety, pestovali priesady... Našou snahou bolo zamerať sa na praktické aktivity a docieliť, aby si žiaci v budúcnosti vedeli sami vypestovať zdravú zeleninu, dopestovať priesady, správne zasadiť kvety alebo ovocné stromy. Viac vo fotoalbume

  • Deň Zeme v materskej škole

    Každý rok si v našej škôlke pripomíname Deň Zeme. Túto tému považujeme za veľmi dôležitú, preto sa jej venujeme počas celého apríla v rámci projektu Zdravá Zem. Máme radi prostredie v ktorom žijeme, a preto nám záleží na čistote a poriadku nášho okolia. Deti prostredníctvom rôznych hier a aktivít spoznávali našu Zem – rozprávali sa o prírode, rastlinkách a zvieratkách, ktoré nájdeme v našom okolí. Presádzali a polievali kvety, sadili semienka, hrabali staré lístie na školskom dvore. Učili sa triediť odpad, vyrábali obrázky s využitím odpadového materiálu. Spoločne vytvorili plagát našej Zeme. Cieľom týchto aktivít bolo rozvíjať environmentálne povedomie detí tvorivým a hravým spôsobom, chrániť prírodu a starať sa o ňu.  Viac vo fotoalbume. 

  • Naši žiaci úspešní na krajskom kole

    Aj tento rok boli žiaci našej školy úspešní, v literárnej súťaží Gaňov literárny Prešov. V krajskom kole, ktoré zorganizovala Spojená škola, Matice slovenskej v Prešove, získali cenné miesta. Prvé miesto v kategórii mladší žiaci variant A, získal Marcel-Andrej Kandrik. V kategórii žiakov B-variantu, sa na prvom mieste umiestnila Ella Marcinová. Denisa Jankuvová z PrŠ obsadila druhé miesto. Nakoniec aj cenu poroty získal Dionýz-Lacko Dunka. Všetkým srdečne blahoželáme. 

  • 27. 4. 2023

    Aktualizovali sme modul ŠPECIÁLNA MŠ ZÁPIS DO ŠPECIÁLNEJ MATERSKEJ ŠKOLY.

  • Klaunovanie s bublinami

    Opäť do našej školy zavítal Dr. Klaun z Trenčianskej nadácie. Klaun Adyno všetkých pobavil svojim klaunovaním s bublinami a potešil pozitívnou energiou. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie. Ďakujeme veľmi pekne. Viac vo fotoalbume.  

  • Veľkonočná výstava so školami v OC Novum

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Veľkonočná výstava so školami v OC Novum.

  • Veľká noc trochu inak

    Veľká noc patrí k najvýznamnejším a najstarším sviatkom kresťanov. Tieto dni sú o Kristovi,o našich slovenských zvykoch a tradíciách i rôznych tradičných dobrotách, na ktoré sa tešíme pri veľkonočnom stole. Keďže si máloktoré veľkonočné jedlo spájame s prívlastkom zdravé, rozhodli sa učitelia so žiakmi B variantupripraviť „Veľkú noc trochu inak“. V rámci vyučovacieho predmetu Pracovné vyučovanie si žiacivyskúšali prípravu jedál ako jarné toasty z cereálneho pečiva, zeleninový koláč, brokolicovú polievku, či puding s chia semienkami. Spoločne si vytvorili veľkonočný obrus pomocou pečiatok s jarným motívom, ktorý potom použili ako dekoráciu v školskej kuchynke, kde sa uskutočnilo predveľkonočné posedenie detí B variantu. Zdravé pochúťky mali u detí veľký úspech, dôkazom čoho boli iskričky v ich očiach a prázdne taniere 😊. Viac vo fotoalbume.

  • Svetový deň vody v našej škole

    Deň 22. marec bol vyhlásený za Svetový deň vody prvýkrát v roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne OSN. V našej škole prebiehali rôzne aktivity k Svetovému dňu vody. Žiaci si pripomínali význam vody na Zemi, potrebu a dôležitosť jej ochrany a takisto dôsledky znečisťovania vody pre všetko živé na našej planéte. Žiaci pod vedením svojich triednych učiteľov mali za úlohu vytvoriť plagát, na výber mali z 3 tém: Slovenské kúpele; Živočíchy žijúce v slovenských riekach; Kolobeh vody na Zemi. V spoločenskej miestnosti sme si z prác urobili výstavku a najkrajšie plagáty odmenili vecnými cenami. Ďakujeme všetkým triednym učiteľkám, učiteľom a asistentkám, ktorí do aktivít dali svoje srdce, kreativitu a svojim zápalom do prác vtiahli aj svojich žiakov. Viac vo fotoalbume.

  • Veľkonočné prianie

  • 1. 4. 2023

    Aktualizovali sme modul Šk. jedáleň

  • 25. 3. 2023

    Aktualizovali sme modul Školský psychológ o Tolerancii.

  • Reportáž v RTVS

    Reportáž RTVS o využívani aplikovanej behaviorálnej analýzy vo vzdelávaní žiakov.

strana:

Novinky

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA INTERNÁTNA
    Masarykova 11175/20C
    080 01 Prešov
  • 051 7480 181 - ústredňa

    051 7480 183, 0908 821 839 - riaditeľka školy - Mgr. Hedviga Tomášová

    051 7480 184, 0950 698 608 - zástupkyňa pre ŠZŠI - Mgr. Michaela Kevická
    051 7480 188, 0950 698 608 - zástupca pre PrŠ, ZŠ pre žiakov s autizmom, ŠKD, Internát a soc. veci - Mgr. Peter Parada
    051 7480 180 - zástupkyňa pre ŠMŠI - Mgr. Danica Tomčová

    051 7480 182 - hospodárka školy
    051 7480 187 - vedúca šk. jedálne

Fotogaléria