Navigácia

  • Spin Master rozžiaril očká našim deťom

    Už sa stalo tradíciou, že po návrate do materskej školy po vianočných sviatkoch naše deti čaká prekvapenie  pod stromčekom aj v ich triede. Nebolo tomu  inak ani tento rok. Rozžiarené očká hovorili za všetko. Deti nevedeli, ktorú krabicu rozbaliť skôr a zistiť, čo skrýva. Zrazu bola trieda plná hrdinov z Labkovej patroly v rôznom prevedení a svojimi kúzlami nás očaril aj Harry Potter so svojimi priateľmi. V rámci našich finančných možnosti by sa nám určite nepodarilo zabezpečiť toľko darčekov pod stromčekom. S rozžiarením očiek našim deťom nám pomohla už tradične firma SPIN MASTER, ktorá sa zaoberá distribúciou hračiek do celého sveta. Veľmi pekne chceme poďakovať pani  riaditeľke pre ľudské zdroje v Európe Mgr. Veronike Tomčákovej, ktorá nám túto nádielku pomohla sprostredkovať. Ďakujeme...

  • .

  • Vianočná besiedka v materskej škole

    "Prižmúrim očká, nastavím dlane, snehová vločka sadne mi na ne ...“

    Dňa 19. Decembra 2023 sa v našej materskej škole konala vianočná besiedka, ktorá spríjemnila adventný čas deťom aj ich blízkym. Deti si s pani učiteľkami a pomocnými vychovávateľkami pripravili  program a priblížili si tak nadchádzajúce sviatočné obdobie. Vianočné sviatky sme si pripomenuli básničkami, pesničkami a tancami. To všetko sa odohralo pri nádhernej vianočnej výzdobe s vianočným stromčekom. Deti si taktiež odniesli aj krásne darčeky, ktoré rozžiarili ich očká. Viac vo fotoalbume školy.

  • Vianočná besiedka v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka v MŠ.

  • Vianočná besiedka v škole

    Vianočné sviatky nám opäť nežne klopú na dvere, je to čas radosti, zázrakov a prianí. Do našich príbytkov zavíta vianočná atmosféra, vôňa medovníkov a vianočných dobrôt. Tento krásny predvianočný čas očakávania sme si už tradične spestrili Vianočnou akadémiou dňa 15. decembra 2023, ktorá sa uskutočnila v kultúrnej sále našej školy. Pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov sa v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity, o ktoré sa snažíme s nimi podeliť so svojimi blízkymi a milovanými. Čaro Vianoc, pohodu a pokoj, bielu vianočnú atmosféru nám spríjemňovali žiaci a ich triedni učitelia svojim vianočným programom, plným spevu, tanca, vianočných básni či kolied zameranými na zimu a vianočný čas. Celým programom s názvom „Vianočná koleda“ nás sprevádzali p. učiteľky PaedDr. I. Kertysová, Mgr. J. Fabuľová a Mgr. A. Muľová. To, že Vianoce sú pre nás najkrajším sviatkom v roku nám potvrdilo vianočné vystúpenie našich žiakov, ktoré bolo opäť nápadité a vyčarilo úsmev na tvárach všetkých nás. Fotogaléria: Vianočná besiedka v škole.

  • Deti zo šk. internátu na návšteve v ZUŠ M. Moyzesa

    7. decembra sme s deťmi z internátu navštívili ZUŠ Mikuláša Moyzesa v Prešove. Riaditeľ školy pán riaditeľ Jozef Kakaščík, DiS. art. nás veľmi milo prijal a ochotne sprevádzal priestormi školy. Všade už vládla sviatočná, vianočná atmosféra. Nazreli sme aj do tried, v ktorých šikovné deti, hrali na rôznych hudobných nástrojoch., a znela rôzna, prevažne už vianočná melódia. Na chodbách sa miešali zvuky flauty, akordeónu, klavíra, gitary. V koncertnej sále nám pripravili krátke hudobné vystúpenie, za ktoré si účinkujúci vyslúžili dlhý potlesk. Deťom sa tým ponúkla jedinečná príležitosť vidieť zblízka ozajstné hudobné nástroje, s možnosťou si na nich siahnuť a počuť ich nezameniteľný zvuk. Pre nás to bol veľmi príjemný umelecký zážitok a veríme, že nie posledný. Viac vo fotoalbume.

  • Pozvánka na Vianočnú besiedku

    15. december 2023 o 10:00 hod. (kultúrna sála školy)

  • Mikuláš v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v škole.

  • Mikuláš v materskej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v materskej škole.

  • Mikuláš zavítal do internátu

    6. december je deň, kedy všetkým deťom vyčarí úsmev na tvári Mikuláš. Ani v tomto roku neobišiel naše deti bývajúce v internáte školy. Prišiel tak trochu tajomne, nie, ako sme boli zvyknutí. Po popoludňajšom krátkom oddychu čakalo deti veľké prekvapenie. Vyleštené čižmičky, uložené na okne, boli naplnené sladkosťami. Radosť bola znásobená ďalšou dobrotou, ktorou boli pizze rôzneho druhu. Tie nám zasponzorovali rodičia Varhoľákoví, za čo im v mene detí veľmi pekne ďakujeme. Krásny deň pokračoval tancom a spievaním kolied pri vianočnom stromčeku. Viac vo fotoalbume.

  • Športom proti drogám

    Dňa 16.11.2023 počas Európskeho týždňa boja proti drogám naša škola každoročne realizuje celoškolský športový deň „Športom proti drogám“. Žiaci z tried A a B variantu si svoje sily zmerali v medzitriednych zápasoch vo vybíjanej. Žiaci z tried C variantu, PAS a Praktickej školy realizovali športové aktivity v rámci svojich tried, kde si zašportovali s prihliadnutím svoje možnosti a schopnosti. Cieľom tejto akcie je viesť našich žiakov k pohybu, zdravému životnému štýlu a efektívnemu tráveniu voľného času. Športový deň sa tradične niesol v znamení športu a dobrej nálady. Viac vo fotoalbume školy.

  • Jesenné aranžovanie

    Príroda je umelkyňa, každý z nás vie, na červeno, žlto, hnedo maľovať vie. Prefarbí nám celý kraj, šikovná je veru vraj, pani Jeseň.

    Jeseň nás vie príjemne prekvapiť. S príchodom tohto krásneho obdobia farieb sa mení celá príroda, mení sa všetko okolo nás. Mnohí z nás sa vyberú do prírody, kde nás očarí nielen samotná príroda  ale aj jej dary.

    Pestrá jeseň prišla aj do našej školy vďaka kreativite našich žiakov. Žiaci 8. a 9. ročníka na hodinách pracovného vyučovania zhotovili jesenné aranžmány. Vytvorili si pestrý kútik,  kde využili  krásne plody prírody. Návštevníci našej školy, ale aj pani učiteľky museli uznať, že  ich fantázia, tvorivosť a šikovné ruky sú závidenia hodné. Pomaly už jeseň odchádza, ochladzuje sa, príroda sa pripravuje na zimný spánok. Nádherná jesenná výzdoba poteší naše oči ešte niekoľko dní.

  • Veľký zemiakový týždeň v ŠKD a internáte

    O tom, že zemiaky patria na náš každodenný stôl, deti z internátu a ŠKD vedia. Ako sa k nám táto výnimočná zelenina „druhý chlieb“ dostali, sa dozvedeli minulý týždeň, ktorý sa niesol v znamení ZEMIAKOV. Príbeh o ich veľkom putovaní z Ameriky až na Slovensko. Prečo ľudia odmietali zemiaky? Kedy ich začali jesť a kto vymyslel chipsy a hranolky? Od pondelka do piatku sa v skupinách aj spoločne rozprávalo, súťažilo, maľovalo a pieklo. Opäť sú naše deti, ale aj my o niečo múdrejšie aj keď len ZEMIAK. Náš zemiakový príbeh si pozrite vo fotoalbume školy. Ďakujeme nášmu sponzorovi rodine Kandríkovej za zakúpenie zemiakov.

  • Medzinárodný deň proti šikanovaniu a násiliu v škole

    Členské štáty UNESCO vyhlásili prvý novembrový štvrtok za Medzinárodný deň proti násiliu a šikanovaniu v škole. Keďže naša škola aktívne bojuje proti akýmkoľvek prejavom šikanovania a kyberšikanovania, rozhodli sme sa z príležitosti Medzinárodného dňa prejaviť našu nevôľu voči týmto negatívnym javom. Tento deň sme si aj tohto roku pripomenuli na našej škole, kedy sa žiaci a učitelia v piatok 3. novembra obliekli do modrých farieb na protest proti šikanovaniu a na znak rovnosti medzi nami všetkými. V súvislosti s týmto dňom sa v jednotlivých triedach A, B variantu v priebehu týždňa uskutočnili hry,  aktivity, ktoré boli zamerané na prevenciu šikanovania. Bližšie vo fotoalbume.

  • Medzinárodný deň proti šikanovaniu a násiliu v škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň proti šikanovaniu a násiliu v škole.

  • Deň s rodičmi v MŠ

    Významnou udalosťou v dejinách predškolskej pedagogiky na Slovensku sa stal dátum 4. november 1829. V tento deň bola založená v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. Jej zakladateľkou bola grófka Mária Terézia Brunswická. Česť a vďaka patrí tejto grófke za to, že vystihla špecifikum didaktiky materskej školy už v jej počiatkoch:  „Tieto malé deti tak vyučujú, že ani nevedia, že sa učili a celý čas trávia tak, že si myslia, že sa len hrali.“

    Aj my sme si tento “sviatok materských škôl pripomenuli”, prizvali sme si aj rodičov, ktorí sa trošku vrátili do čias kedy aj oni boli deťmi. Spoločne sme strávili dopoludnie plné hier, spievania, tancovania. Týmto prajeme Našej Materskej Škole aby mala aj naďalej šťastné, spokojné a usmievavé deti, ktoré sa do nej vracajú s radosťou a každý deň prežívajú krásne chvíle. S pozdravom tím MŠ. Viac vo fotoalbume.

  • Venuj úsmev starším

    Staroba je prirodzenou súčasťou života a práve mesiac október je mesiacom úcty k starším. Práve teraz je ten čas, aby sme si uvedomili viac ako predtým, aký poklad v našich starých rodičov máme a snažili sme sa s nimi tráviť čo najviac času. Je to výnimočný čas prejaviť im svoju pozornosť, lásku a úctu. Jesenný mesiac a jeseň života spolu súvisia, staroba k nám prichádza nenápadne a nedá sa jej vyhnúť. Keďže to neznamená koniec aktivitám našim seniorom, naše pozvanie do školy dňa 27.10. 2023 prijal p. uč. Mgr. Š. Tomko, ktorý pripravil pre nás tvorivé dopoludnie. Počas celého dňa sa niesla príjemná tvorivá atmosféra pod vedením p. uč. PaedDr. I. Kertysovej, Mgr. J. Fabuľovej, Mgr. E. Gašparovičovej, kde si žiaci mohli precvičiť svoje zručnosti pri výrobe drôtovaných košíkov, vyšívaných srdiečok, potešiť svojich starých rodičov peknou kresbou a vlastnoručne vyrobeným pozdravom. Pestrosť a krásu jesene sme zachytili aj prezentáciou a príbehom p. uč. Š. Tomka, ako sa kedysi žilo v mladosti. Veľmi pekne ďakujeme všetkým zúčastneným za príjemné strávené dopoludnie. Viac vo fotoalbume.

  • Venuj úsmev starším

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Venuj úsmev starším.

  • Medzinárodný deň boja proti násiliu a šikanovaniu na školách

    Prvý novembrový štvrtok je vyhlásený UNESCOm ako Medzinárodný deň proti násiliu ašikanovaniu v škole. Šikanovanie sa môže prihodiť úplne každému. Hocikto sa môže stať jeho obeťou. Preto je dobré vedieť, čo znamená pojem šikanovanie a ako riešiť, ak sa staneme obeťou šikanovania.
    Šikanovanie je zneužívanie sily alebo právomoci, je to istá forma agresie. Pri šikanovaní ide o úmyselnú snahu získať prevahu nad jednotlivcom alebo viacerými jedincami prostredníctvom ubližovania, vyhrážania, výsmechu alebo zastrašovania. Obeťou šikanovania sa môže stať ktokoľvek a kdekoľvek. Hlavnými znakmi šikanovania je zjavný úmysel ublížiť druhému, pričom incidenty sa opakujú a medzi agresorom a obeťou je nepomer síl.
    Ak ti niekto v škole ubližuje, alebo vieš o niekom komu je ubližované NEBOJ SA, zdôver sa triednemu učiteľovi alebo niekomu inému, komu dôveruješ. Vypočujeme si ťa a pomôžeme! Nezabudni, že v tom nie si sám! 
    Škola by nemala byť iba miestom, kde sa žiaci vzdelávajú, ale aj miestom, kde si osvoja hodnoty, naučia sa rešpektovať druhých a miestom, kde sa každý žiak, ale aj zamestnanec bude cítiť bezpečne. Preto poďme spoločne ukázať, že na našej škole nesúhlasíme s akýmikoľvek prejavmi šikanovania a oblečme sa v piatok 3.11.2023 všetci jednotne do modrých farieb.
    ​​

    ​​​​​​​

  • Svetový deň cestovín

    Špagety, penne, farfale, tortellini, fusilli aj obyčajné kolienka či fliačky - všetky tieto cestoviny majú svoj deň. 25. október je od roku 1995 Svetovým dňom cestovín právom, pretože cestoviny sú jednými z najobľúbenejších jedál na svete. Obľubu si získali najmä tým, že sú lahodné, dajú sa rýchlo i ľahko pripraviť a poskytujú prakticky neobmedzenú možnosť variácií. Kreativita a premyslená príprava našich pedagógov viedla k vydarenému dňu, za čo im patrí veľká vďaka. Presvedčte sa sami vo fotogalérií.

strana:

Novinky

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA INTERNÁTNA
    Masarykova 11175/20C
    080 01 Prešov
  • 051 7480 181 - ústredňa

    051 7480 183, 0908 821 839 - riaditeľka školy - Mgr. Hedviga Tomášová

    051 7480 184, 0950 698 608 - zástupkyňa pre ŠZŠI - Mgr. Michaela Kevická
    051 7480 188, 0950 698 608 - zástupca pre PrŠ, ZŠ pre žiakov s autizmom, ŠKD, Internát a soc. veci - Mgr. Peter Parada
    051 7480 180 - zástupkyňa pre ŠMŠI - Mgr. Danica Tomčová

    051 7480 182 - hospodárka školy
    051 7480 187 - vedúca šk. jedálne

Fotogaléria