Navigácia

  • Veľkonočné prianie

  • Marec mesiac kníh v ŠKD a internáte

    Marec sa nesie v znamení kníh. Žiaci v školskom klube detí a v školskom internáte sa pravidelne zúčastňovali návštev knižnice, kde sa aktívne zapájali do práce s knihami a časopismi. Každá skupina dostala za úlohu vytvoriť vlastnú „malú encyklopédiu“ z rôznych tém. Skupiny vytvorili nádherné encyklopédie s využitím rôznych techník. Všetkým zúčastneným ďakujeme za aktívne zapojenie sa do tvorby, čím sme zavŕšili MAREC MESIAC KNÍH.   

  • ,,Čítajme si..."

    Linka detskej istoty, v týždni od 18. marca do 22. marca 2024, organizovala už 15. ročník detského maratónu ČÍTAJME SI 2024. V našej škole sme sa do čítania zapojili vo štvrtok  21. marca v kultúrnej sále školy. Ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom za zapojenie sa do tohto projektu na podporu detského čítania. Z kníh Zlatá brána, Ezopové bájky a Div a zázrak  čítalo 63 detí a učiteľov. 

  • Deň ľudovej rozprávky

    Pri príležitosti výročia narodenia Pavla Dobšinského 16. marca 1828, známeho zberateľa slovenských rozprávok sa každoročne koná Deň ľudovej rozprávky. Aj v našej škole sme si tento deň pripomenuli aktivitou ,, Z akej rozprávky..." v ktorej žiaci podľa predmetov a indícii hádali o akú ľudovú rozprávku sa jedná. Väčšinu rozprávok žiaci spoznali hneď, ale niektoré ich potrápili a potrebovali si pamäť trochu osviežiť. Viac vo fotoalbume. 

  • Divadlo Hopi Hope v našej škole

    K príležitosti Svetového dňa Downovho syndrómu dňa 20. marca 2024 k nám zavítali herci z Divadla Hopi Hope - DSS Artest z Košíc. Sociálne divadlo Hopi Hope funguje pri občianskom združení ArtEst, ktoré  sa nám predstavilo s dvoma divadelnými hrami. Celé predstavenie bolo stvárnené krásnym scénickým tancom, ktoré nás vtiahlo do deja príbehu o Boháčovi a príbehu Kráska a zviera. Po predstavení nasledovala zaujímavá diskusia s členmi divadelného súboru a prezentácia ich výrobkov, ktoré sme si mohli zakúpiť. Týmto ďakujeme všetkým členom Divadla Hopi Hope za krásny kultúrny zážitok a príjemne strávené dopoludnie v našej škole. Viac vo fotoalbume školy.

  • 21. marec Svetový deň Downovho syndrómu

    Svetový deň Downovho syndrómu sme oslvávili v škole ponožkovou výzvou. Svoje sympatie a podporu týmto ľuďom sme vyjadrili obutím ponožiek rôznych farieb či veľkostí. Zároveň dávame do pozornosti, že 24. mája 2024 bude naša škola s OZ Zanebudka tradične organizovať Atletický festival pre deti s Downovým syndrómov (areál PU, Prešov). 

  • Zážitkové učenie v materskej škole

    Naša materská škola sa snaží deťom vytvárať zážitky ktoré majú nie len zábavný, ale aj edukatívny charakter. Preto sme si pre deti pripravili niekoľko zaujímavých aktivít s prvkami zážitkového učenia. Deti mali možnosť oboznámiť sa s profesiami pri návšteve susedného Odborného učilišťa internátneho, kde  mali možnosť nazrieť  do dielne. Videli chlapcov murárov priamo pri práci. Oboznámili  sa  nástrojmi a materiálmi, ktoré k práci využívajú . Neskôr videli ako veľkí žiaci pečú výborné koláče, ktoré sme mali možnosť aj ochutnať. Žiaci nám ukázali aj suroviny s ktorými pracujú, s nástrojmi, ktoré pri varení a pečení využívajú pri príprave výborných jedál a koláčov. Deti mali možnosť nie len vidieť prácu cukrárov, ale umožnili sme im spoznať výrobu koláčov krok po kroku aj u nás priamo v našej kuchynke, kde  piekli koláče zo slaného cesta. Ďalšou aktivitou pre deti bolo sadenie v triede MŠ2, kde sa zahrali na záhradníkov a mali možnosť vidieť a zažiť veľkú radosť z dotýkania sa štrku,  zeminy, ovoniavania kvetov, či ich polievania. 

  • Dr. Klaun navštívil našu školu

    Dňa 4. marca 2024 sa v našej škole uskutočnilo divadelné predstavenie s názvom Zajko Lajko v podaní Dr. Klauna z Divadla Žihadlo. Opäť to bola pútavá rozprávka plná nečakaných prekvapení a veselých pesničiek s hlavným hrdinom lesným zajacom Ľudovítom zvaným Lajko  a jeho kamarátmi žabkou, sovou a ježkom. Pri každom rozprávkovom príbehu v sprievode gitary zažili naši  žiaci nevšedné dobrodružstvo v lese. Divadelné predstavenie opäť nesklamalo a prinieslo pocit radosti a šťastia pre všetkých žiakov. Týmto ďakujeme Dr. Klaunovi a Trenčianskej nadácii za veľmi pekné vystúpenie. Viac vo fotoalbume.

  • 2 % z dane z príjmu pre OZ Zanebudka

    Vážení rodičia a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane z príjmu, podporíte tak aktivity spojené so žiakmi. 

    Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole, finančnú podporu terapii, podpora ďalších projektov školy, skvalitnenie vybavenia školy, podporu pri realizácii rôznych športových, kultúrnych a spoločenských aktivít školy (napr. realizáciu Atletického festivalu pre deti s downovým syndrómom, výtvarnej súťaže Trinásta komnata a iných podnetných aktivít so žiakmi). Vyhlásenie o poukázani podielu zapl. dane:  vyhlasenie_OZ_Zanebudka_2024.pdf

  • Fašiangy v našej škole

    Fašiangové obdobie nesie v sebe mnoho zvykov a tradícií po našich predkoch, je to čas veselosti, zábavy a hodovania. Každoročne patrí karnevalu aj jeden z fašiangových dní v našej škole. Žiaci sa naň veľmi tešili celé týždne a úporne rozmýšľali, akú masku si tento rok zvolia. Krásna výzdoba už niekoľko dní avizovala, že tohoročný karneval bude v plnej paráde. Dňa 9. februára 2024 si žiaci pomocou svojich učiteľov pripomenuli tradície tohto obdobia, zhotovili si masku na tvár a vytvárali rôzne rozprávkové postavičky. Karnevalovým maskám nechýbala kreativita ani originalita, pestrosť farieb a využitie rôznych materiálov pri ich zhotovovaní. Nakoniec sa žiaci prezliekali do kostýmov, zabávali sa, tancovali a hrali rôzne súťaže.
    Pri predstavovaní nám niektorí žiaci prezradili, že výroba ich masiek bola náročnejšia, pretože trvala aj niekoľko dní. Porota mala najťažšiu úlohu a nakoniec odmenila tie najkreatívnejšie masky vecnými cenami a sladkou odmenou. Všetci prežili jedno čarovné dopoludnie plné radosti obohatené o krásne zážitky. Viac vo fotoalbume.

  • Karneval v školskom internáte

    Fašiangy sú  symbolom radosti, veselosti a hojnosti. Od Troch kráľov do Popolcovej stredy je obdobie karnevalov, rôznych zvykov a zábavy. Aj v internáte našej školy to bol takýto radostný čas a vyvrcholil v stredu 7.2. karnevalom, ktorému predchádzala už dva dni pred, módna prehliadka. Tieto zábavky sa niesli v téme: „Národy sveta“. Išlo o prehliadku tradičných odevov rôznych národov a národnosti z celého sveta. Prezentoval sa Číňan, Masaj, Afričanka, Ind, Škót a mnoho ďalších. Viac vo fotogalérii. Karnevalové masky boli taktiež veľmi zaujímavé a nápadité. Detičky sa zabávali, šantili a súťažili. Nechýbalo ani sladké občerstvenie a výdatná večera. Až po nej sme unavení, ale usmiatí a plní dojmov odchádzali do svojich izbičiek. Aby to neostalo iba pri zábavke a postupnom zabudnutí, v najbližšom období zrealizujeme pre deti kvíz na vyššie spomenutú tému.

  • Karneval v materskej škole

    Fašiangové obdobie je charakteristické množstvom plesov a karnevalov, nebolo tomu inak ani v tomto roku. V našej materskej škole je karneval každoročnou tradíciou. Aj keď počasie bolo pochmúrne naše detičky boli plné radosti a veselosti. Všetky deti sa nám predviedli v krásnych maskách. Za prezentáciu svojej karnevalovej masky si deti prevzali diplom. V triedach si spoločne s učiteľkami a vychovávateľkami urobili program plný zábavy hier a tancov.  Karnevalovú atmosféru nám obohatili aj dobroty od rodičov za čo im veľmi pekne ďakujeme. Viac vo fotoalbume. 

  • Zvieratká a vtáčiky v zime (MŠ)

    „Zobáčiky, žlté brušká, najesť by sa chceli troška. Keď je zima, ostávajú, do teplých krajín nelietajú. Pripravím im vtáčí zob, tak to robím každý rok.“

    V týždni od 22.1.-26.1.2024 sme sa s deťmi v materskej škole venovali téme: Zvieratká a vtáčiky v zime. Vtáčikom sme pripravili do kŕmidiel zob, aby sa k nám radi vracali aj počas zimy. V triedach sme vyrábali búdky pre vtáčiky a obohatili sme tak naše nástenky výtvarnými prácami. V našej škole sme tiež privítali odborníčku z oblasti ochrany zvierat v Prešove, ktorá nám porozprávala o zvieratkách v zime. Deťom sa prednáška veľmi páčila a obohatila aj naše vedomosti.

  • Výtvarná súťaž „AKO PLYNIE ČAS“

    V mesiaci január deti navštevujúce ŠKD a deti bývajúce v školskom internáte, boli zapojené do výtvarnej súťaže „Ako plynie čas“. Plynutie času bolo prezentované cez meniace sa ročné obdobia.  Do súťaže sa zapojili všetky deti, a to nielen individuálnymi, ale aj spoločnými prácami. Výtvarné práce už zdobia priestory internátu. Vyhodnotenie a s tým spojené odmeny budú v rámci karnevalu. Viac vo fotogalérii.

  • Pomôžme zvieratkám

    Keď príde na Slovensko zima, niektoré zvieratká odídu preč za teplom, aby prežili. Na jar sa zase vrátia. Čo však tie zvieratká, ktoré tu cez zimu zostávajú? Aké sú to zvieratká? Prečo neodídu? Ako prežijú zimu? Aký je rozdiel medzi pravým a nepravým zimným spáčom? A nakoniec tá najpodstatnejšia otázka: Ako vieme pomôcť zvieratkám prežiť zimu lepšie, bez hladu a v teple? Na tieto a množstvo iných otázok zvedavých detí sme hľadali odpoveď počas celého mesiaca január 2024. Žiaci sa pod vedením svojich triednych učiteľov celý mesiac učili o zvieratkách, ktoré tu cez zimu zostávajú, maľovali obrázky a plagáty, čítali si o nich, vyrábali búdky, prikrmovali vtáčiky, chodili na vychádzky a pozorovali ich, zúčastnili sa besedy s pani ochranárkou zo Štátnej ochrany prírody ... viac vo fotoalbume. 

  • Spin Master rozžiaril očká našim deťom

    Už sa stalo tradíciou, že po návrate do materskej školy po vianočných sviatkoch naše deti čaká prekvapenie  pod stromčekom aj v ich triede. Nebolo tomu  inak ani tento rok. Rozžiarené očká hovorili za všetko. Deti nevedeli, ktorú krabicu rozbaliť skôr a zistiť, čo skrýva. Zrazu bola trieda plná hrdinov z Labkovej patroly v rôznom prevedení a svojimi kúzlami nás očaril aj Harry Potter so svojimi priateľmi. V rámci našich finančných možnosti by sa nám určite nepodarilo zabezpečiť toľko darčekov pod stromčekom. S rozžiarením očiek našim deťom nám pomohla už tradične firma SPIN MASTER, ktorá sa zaoberá distribúciou hračiek do celého sveta. Veľmi pekne chceme poďakovať pani  riaditeľke pre ľudské zdroje v Európe Mgr. Veronike Tomčákovej, ktorá nám túto nádielku pomohla sprostredkovať. Ďakujeme...

  • .

  • Vianočná besiedka v materskej škole

    "Prižmúrim očká, nastavím dlane, snehová vločka sadne mi na ne ...“

    Dňa 19. Decembra 2023 sa v našej materskej škole konala vianočná besiedka, ktorá spríjemnila adventný čas deťom aj ich blízkym. Deti si s pani učiteľkami a pomocnými vychovávateľkami pripravili  program a priblížili si tak nadchádzajúce sviatočné obdobie. Vianočné sviatky sme si pripomenuli básničkami, pesničkami a tancami. To všetko sa odohralo pri nádhernej vianočnej výzdobe s vianočným stromčekom. Deti si taktiež odniesli aj krásne darčeky, ktoré rozžiarili ich očká. Viac vo fotoalbume školy.

  • Vianočná besiedka v MŠ

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka v MŠ.

  • Vianočná besiedka v škole

    Vianočné sviatky nám opäť nežne klopú na dvere, je to čas radosti, zázrakov a prianí. Do našich príbytkov zavíta vianočná atmosféra, vôňa medovníkov a vianočných dobrôt. Tento krásny predvianočný čas očakávania sme si už tradične spestrili Vianočnou akadémiou dňa 15. decembra 2023, ktorá sa uskutočnila v kultúrnej sále našej školy. Pri príležitosti blížiacich sa vianočných sviatkov sa v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity, o ktoré sa snažíme s nimi podeliť so svojimi blízkymi a milovanými. Čaro Vianoc, pohodu a pokoj, bielu vianočnú atmosféru nám spríjemňovali žiaci a ich triedni učitelia svojim vianočným programom, plným spevu, tanca, vianočných básni či kolied zameranými na zimu a vianočný čas. Celým programom s názvom „Vianočná koleda“ nás sprevádzali p. učiteľky PaedDr. I. Kertysová, Mgr. J. Fabuľová a Mgr. A. Muľová. To, že Vianoce sú pre nás najkrajším sviatkom v roku nám potvrdilo vianočné vystúpenie našich žiakov, ktoré bolo opäť nápadité a vyčarilo úsmev na tvárach všetkých nás. Fotogaléria: Vianočná besiedka v škole.

strana:

Novinky

Kontakt

  • SPOJENÁ ŠKOLA INTERNÁTNA
    Masarykova 11175/20C
    080 01 Prešov
  • 051 7480 181 - ústredňa

    051 7480 183, 0908 821 839 - riaditeľka školy - Mgr. Hedviga Tomášová

    051 7480 184, 0950 698 608 - zástupkyňa pre ŠZŠI - Mgr. Michaela Kevická
    051 7480 188, 0950 698 608 - zástupca pre PrŠ, ZŠ pre žiakov s autizmom, ŠKD, Internát a soc. veci - Mgr. Peter Parada
    051 7480 180 - zástupkyňa pre ŠMŠI - Mgr. Danica Tomčová

    051 7480 182 - hospodárka školy
    051 7480 187 - vedúca šk. jedálne

Fotogaléria